Белият дом допусна, че Кремъл стои зад смъртта на Пригожин

Америка

Белият дом допусна, че Кремъл стои зад смъртта на Пригожин

7563
на 30.08.2023
Белият дом допусна, че Кремъл стои зад смъртта на Пригожин
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Белият дом беше близо до това да обяви днес, че Кремъл е отговорен за смъртта на собственика на частната военна компания "Вагнер" Евгений Пригожин, за когото се предполага, че е убит в мистериозната авиокатастрофа миналата седмица, предаде Ройтерс.

препоръчано

"Всички ние знаем, че Кремъл има дълга история в убийствата на опонентите си", заяви прессекретарят на Белия дом Карин Жан-Пиер. "Много е ясно какво се е случило там", добави тя.

Нейният коментар е американското изявление, в което най-ясно досега се прави препратка към възможността руският президент Владимир Путин да е издал заповед за убийството на Пригожин, който вдигна краткотраен бунт срещу Кремъл през юни.

Ръководителят на ЧВК "Вагнер" загина в авиокатастрофа на 23 август, когато самолетът му "Ембраер Легаси 600" внезапно падна от небето в Тверска област минути, след като беше излетял от Москва в посока Санкт Петербург.

Версиите за падането се разпростират от експлозия на борда до обстрел с ракета земя-въздух.

Американският президент Джо Байдън заяви пред медиите миналата седмица, че САЩ се опитват да стигнат до заключение как самолетът е бил свален. 

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Ексклузивният хороскоп на Алена за последния работен ден за седмицата: Бизнес успехи за Телеца, Близнаците да не пътуват, а Везните да не мърморят на партньорите си САМО В ПИК! Ексклузивният хороскоп на Алена за последния работен ден за седмицата: Бизнес успехи за Телеца, Близнаците да не пътуват, а Везните да не мърморят на партньорите си
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Доган пак дойде в централата на ДПС - едри мъжаги го пазят с телата си (СКАНДАЛНО ВИДЕО) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Доган пак дойде в централата на ДПС - едри мъжаги го пазят с телата си (СКАНДАЛНО ВИДЕО)
ново
Днес: 58
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК