Берое няма милост в Европа - феноменален Спас Делев наниза хеттрик

ЧАС ПИК

Берое няма милост в Европа - феноменален Спас Делев наниза хеттрик

7447
на 09.07.2015
Берое няма милост в Европа - феноменален Спас Делев наниза хеттрик

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Берое преодоля безпроблемно първия предварителен кръг на Лига Европа, след като спечели с 3:1 срещата-реванш срещу Атлантис пред 9000 свои фенове на стадиона в Стара Загора и с общ резултат 5:1 продължава в следващия етап на надпреварата, където ще се изправи срещу датския гранд Брьондби.

Над всички в днешния мач бе новопривлеченият Спас Делев, който наниза хеттрик и по този начин покачи на четри попаденията си срещу литовския съперник. За Атлантас се разписа Вежевициус, пише sportal.bg. 

Заралии имаха сериозно предимство след първия мач в Литва, който спечелиха с 2:0 след попадения на новите попълнения Спас Делев и Георги Божилов, но въпреки това започнаха изключително мотивирано и в реванша.

Домакините застрашиха вратата на Атлантас още в 45-ата секунда, когато след центриране отляво на Божилов и грешка на отбраната топката стигна до Мапуку, който обаче не успя да я овладее. Ако го бе сторил, почти сигурно щеше да се стигне до гол за Берое.

Нищо не бе в състояние да спаси литовците в 7-ата минута, когато Спас Делев реализира след великолепно изпълнение на пряк свободен удар, отсъден за нарушение срещу Елиаш - 1:0 за Берое. 

Малко по-късно Мапуку надбяга централните бранители на гостите и опита прехвърлящ изстрел от 28 метра, но той попадна право в ръцете на вратаря Малинаускас.

В 15-ата минута Берое беше близо до второ попадение след бомбен шут на Георги Божилов, но Малинаускас изби в корнер. След неговото изпълнение Иво Иванов шутира в аут.

Голът успокои футболистите на Петър Хубчев и те позволиха на литовците да се изнесат в по-предни позиции. Това можеше да им струва скъпо, тъй като в 34-ата минута Атлантас за малко не изравни. Венци Василев не успя да върне добре топката и изведе Панюков очи в очи срещу Макенджиев, но стражът на старозагорци запази хладнокръвие и спаси.

Ситуацията събуди заралии, които до края на полувремето отново взеха инициативата и това даде резултат. В 43-ата минута Делев изведе великолепно Игор Джоман зад защитата на гостите, халфът прехвърли излезлия да го пресрещне вратар, но топката мина покрай лявата греда. Само 120 секунди по-късно обаче нищо не бе в състояни да спаси Атлантас.

Мапуку получи пас по лявото крило, таранът подаде на празна врата към Делев, за когото не представляваше проблем да удвои - 2:0 за Берое след едно полувреме игра.

Втората част започна равностойно и без сериозни положения пред двете врати. Така се стигна до 65-ата минута, когато Вежевициус се измъкна от защитата на Берое и реализира отблизо. Само 120 секунди по-късно обаче Мапуку стреля, но се получи пас към Делев, който реализира своя хеттрик засичайки топката на 3-4 метра пред голлинията.

препоръчано

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за първия от серията почивни дни: Пари за Овните, Лъвовете да не са излишно щедри САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за първия от серията почивни дни: Пари за Овните, Лъвовете да не са излишно щедри
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Доган пак дойде в централата на ДПС - едри мъжаги го пазят с телата си (СКАНДАЛНО ВИДЕО) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Доган пак дойде в централата на ДПС - едри мъжаги го пазят с телата си (СКАНДАЛНО ВИДЕО)
ново
Днес: 9
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК