Вход
София
Времето в София 18 o C

БЕСОВЕ: Революцията на анцузите работи за Румен Радев и Слави Трифонов. Тоест - за себеподобните си

БЕСОВЕ: Революцията на анцузите работи за Румен Радев и Слави Трифонов. Тоест - за себеподобните си

на 20.11.2018
77343
58
БЕСОВЕ: Революцията на анцузите работи за Румен Радев и Слави Трифонов. Тоест - за себеподобните си
20.11.2018
58
77343

Крайната цел на протестите е формирането на партия около Румен Радев, Мая Манолова и Слави Трифонов. Лидер вероятно ще е Манолова, Трифонов ще подгрява от телевизията, а Радев – от президентството.

Популистко-левичарски проект с авторитарен характер, който ще се мъчи да управлява в коалиция с БСП.

Концентрацията на енергии около неподражаеми егоцентрици тип троицата, изредена по-горе, е политическата свръхзадача на своеволията, които се случват на улицата. 

Ситуацията обаче се радикализира и по обективни обстоятелства. 

В света тече някакъв нескопосан ерзац на социалистическа революция. Аморфни маси от предимно млади хора с наглед разпопосочни интереси и идеология (впрочем отличителното е, че идеите липсват) претендират за нов обществен ред. А всъщност искат да реанимират света на Желязната завеса и да заживеят в източната му част.

Бунтове за по-високи заплати. За по-ниски данъци. За правителствена регулация на цените. За ренационализация на корпорации и производства. 

Всъщност – за повече държава в държавата, за окрупняване на пазарите. Маркс в жълта жилетка (по аналогия с метежите във Франция и Белгия).

Какво ни казват недоволните от автопоходите, включително и в България?

"Дайте ни повече пари, не се грижите достатъчно за нас, няма справедливост. Ерго – искаме смяна на системата, за да поставим доброволно екзистенцията си под контрола на новата, която със сигурност ще е по-справедлива, ще разпределя благата еднакво, ще ни нахрани.

Бягаме от отговорност за собствената си съдба, не можем да се справим, проваляме се като индивидуалности и като поколение..."

Логично е, ако смяташ, че заплатата ти е ниска, да попиташ първо работодателя си. Да се поизпотиш в офиса. След това да излизаш на улицата.

Но…кого да попиташ, ако предпочиташ да не работиш, да не учиш, да чакаш наготово – или от родителите, или от държавата (трудовата борса)? Ако „чукаш частно“ дребни давалерки, висиш по фитнесите или във фейсбук – нали само там се чувстваш значим, фактор с мнение, „лайкнат…Иначе никой не те харесва.

Онова, на улицата, е реваншът на мързеливия илитерат. На „НародА срещу партиите“. На липсата на всякакъв ценз, която отпушва деструктивизъм. На неяснотата какво да правиш с живота си.

По-умните и нахаканите успяха и се реализираха в чужбина. Аз съм лузър, останах тук и сега ще си отмъстя на шибаната система, която ме прецака. Защо всъщност да не я сменя, пък и да изкарам някоя петдесетарка, докато блокирам Орлов мост или Кулата?

Не се заблуждавайте – това не са сърдитите млади хора на Джон Осбърн, които модулираха интелектуалния гняв в Западна Европа през 50-те и 60-те години на 20.век. Това не е революцията на хипитата, на цветята. Това е революцията на анцузите.

Вопиюща простотия, морално неслучили се, декласирани елементи, обществена утайка от безидейни конформисти – класически базисен материал на тоталитаризма от комунистически/фашистки тип. 

Те щедро предоставят бита и битието си за употреба от политическите кариеристи Румен Радев и Слави Трифонов.

Не съм пророк, но вече провиждам – нищо добро не ни чака с тези момчета напред.

Бойко пада. И? 

Ще тръгнете ли на работа? Ще скочат ли заплатите ви? Ще научите ли граматиката и пълния член? Ще се образовате ли изобщо? Ще вземете ли живота си в свои ръце, ще решите ли какво искате да правите с този живот?

Каква е платформата ви – как искате да подредим България? Ще продължаваме ли по пътя на цивилизацията и Европа, или ще се връщаме в пещерния социализъм? Ще разграждаме системата в посока планово стопанство, или просто ще реформираме либералния капитализъм? Ще забраняваме партиите като при Кимон Георгиев, или ще ни управлява само една партия, президентската?

Подигравате се на Борисов, че библиотеката му е празна. Прочел бил само „Винету“. 

А лентяите от блокадата колко книги са изчели? 

А Слави Трифонов – с подареното му висше образование от Консерваторията?

Давате ли си сметка кого искате да докарате на власт?

„Слепи, слепи… бесовете на анархията…Само тях Господ няма да ви опрости“

Достоевски, „Бесове“.

Хм, спомняте ли си този роман?

Сподели:
Напиши коментар »
(58)
1
брилянтен текст, но кой ще го разбере???
2
РЕСПЕКТ ЗА ТАЗИ ПОЗИЦИЯ, АВТОРЕ..
3
...не с всичко съм съгласен, но е написано доста добре, хвала
4
Точно.
5
Браво бе - изденадахте ме, все едно мои мисли - особено това за мързеливия илитерат. Тъжно, но много вярно
6
Текстът е концептуален и не е за масов сайт. Има много верни наблюдения и тези и заслужава по-пространна дискусия. Авторът е умен човек, ГЕРБ само могат да спечелят с такива хора - не с тъпаци като Антон Тодоров..
7
Мрачната картина на живота ни
8
Имам въпрос към президента,пардон Главната жаба-Ако България е блато,той в кое блато стана началник на ВВС.В кое блато се пенсионира и кое блато му плати 20 заплати,които жабите не са и сънували-В кое блато стана президент,главен жабок.Кое блато че плаща по 11000 лева на месец.Кое блато му осигурява луксозен живот на него и законната му любовница в блатната резиденция.И ако България е блато,защо не го каза по време на президентските избори.Сигурно щяхме да си изберем друг жабок!А ние 1100000 жаби гласували за ГЕРБ какви сме?Сигурно сме отровни амазонски жаби?
9
НАЙ-ДОБРОТО ПО ТЕМАТА ИЗ САЙТОВЕТЕ
10
Ха ха, тука на снимката Румен тиквата държеше Бойко за шлифера.
11
Соросистко-мутренския сайт с неговите тролове,може само да пуска дезинформация и фалшиви новини.Работи твърдо за шайката.
12
Двама манафи тръгнали да звънят наред и да търсят мъж, който да е сам вкъщи в момента. Намерили един и му предложили срещу голяма сума да ги обслужи интимно.Той се обидил, разгневил се, разкрещял се, дори пистолета си тръгнал да взема. Да, но гостите му вдигали в геометрична прогресия мизата и той, поблазнен от многото пари, решил да се прежали южно от кръста. Обслужил ги. И докато идвал на себе си, чул как единият манафин казал на другия манафин, докато се закопчавали: Аз нали ти казах, че по-лесното ще е да се намери дупедавец, ама сега откъде ще намерим парите, които му обещахме.......
13
Ама как не се сетиха да искат намаляване цените на анцузите, скъпи анцузи-оставка на Бойко!
14
прекрасен анализ за днешните "протестиращи"
15
Бил съм критичен към този сайт - заради тази статия си сменям мнението. Тук работят умни и културни хора. Дерзайте!!
16
Благодаря Ви, Авторе! Рано ми е да се почепя с тиква, но пък с удоволствие ще се изпи..я
17
Заради физиономии като тези от протестите си мисля, че българите сме нещо средно между "про.сташка с.ган" и "окаяна сб.ирщина", пък знам, че не бива всички да са под общ знаменател.
18
НА СНИМКАТА ЯСНО СЕ ВИЖДА, КАК НАПРАВО ШЕРБЕТА ФЪРЧИЛОВ ИСКАШЕ ДА ГО ЛАПА НА ГЕНЕРАЛА..!!!
19
Народен човек, наш човек... тъп, смрадлив и крадлив... ама руча филии и рита топка кат нас.
20
Истината е, че БСП и медиите пак изманипулираха тъпото общество. В Ямбол имаше два протеста - единият за горивата, който не искаше и не иска смяна на правителствтото - ТЕ ПОВЕЧЕ НЯМА ДА ИЗЛЯЗАТ НА УЛИЦАТА. Те са възмутени и омерзени от лъжите на социалистите и националните телевизии и местни медии.
21
Ти си илитератът, описан от автора. Неграмотен, злобен...
22
Иде ееее нова 1968 година Неделчи, земи ги сребърниците на Бай Он и беганчев, свето се променя!
23
chel sam BESOVE,NO MNOGO OTDAVNA,VSICHKI VIE NAFUKANI PISHETE LI PISHETE UPRAJNIAVATE SE VARHU IZTRESHTIAVANETO NA HORATA,NO NE PODCENIAVAITE PROTESTITE,TE SHTE VI IZIADAT GLAVITE, GLADAT E MNOGO STRASHEN AKO NE ZNAETE,IZPATIL SAM.......
24
срещу желанието за справедливост на хората. Чий скалпел ще падне?!
25
Особено, ако работодател ти е Харизанов, който първи огласи тезата - попитайте "работодателя". Виждам един кризисен пиар от един герберски център, който е и дебилски, щом Харизанов е включен в него. Престъпността във властта надига глава, чрез огласени престъпници и техните слуги от медиите с потомствено престъпно минало. За всички е ясно, че работодател в РБ е един и той е тиквата, даже работодателят - автор е от второ качество комунисти от предателски род, но близък до предателския род на тиквата и неговия "убит" прадедо. Вие, престъпници и техните наследници повече не можете да лъжете народа, той иска вашите глави, чрез лустрация, съд, затвор и конфискация на всичко, което откраднахте.
26
До там стигнаха от сайтчето-кенефче,че започнаха сами да си пишат коментарите на омръзналите ни, повтарящи си праз ден блудкавини и даже невинно и уж между другото леко пробутват в тях "идейката си мечта",за "ползата"ако кенефаджийското сайбийче стане депутатин!Кой ли си е направил майтап с него и му е нашепвал на ушенце тази "мечта"?
27
Истината боли, нали? Винаги можеш да провериш във фейсбук дали хората, протестиращи на магистралата ще излязат повече.
28
ТОВА Е ЖЕСТОКАТА ИСТИНА, ДРУГАРКИ И ДРУГАРЕ! А ИСТИНАТА БОЛИ!
29
охранените и с ниско чело,ги създадоха пак от БКП/ДС,кръга около Любен Гоцев.Тогава принудиха и Жельо Желев да подпише указ за реабилитиране и пускане от затворите хиляди престъпници.Целта на червените фашисти беше да използват тази сган и утайката на обществото,организирана от уж разформированата партия БКП,станала за една нощ БСП,та да им вършат мръсни поръчки,да сплашват неудобните,а и убиват,да пазят заграбените имоти от червените капиталисти вече.Ето за това пак Партията ги активира тези шайки с анцузи.Нищо ново,само се повтаря от 90-те години на миналия век.Жалко е не само ,а е отвратително ,че "държавния глава",по точно жабока,излязал от блатото да подкрепя и възхвалява мутрите като протестиращи с гражданска позиция."Президентът" сам се влачи към блатото и още малко трябва и съвсем да затъне в него и да няма излизане.Такова чудо"президент" до сега сме нямали.
30
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
31
Автора може би се подиграва на хората защото е един строен,напет и умен младеж ?
32
Някой много добре го каза.Ако протестираш за цените на горивата,блокирай автоналивна естакада на някоя петролна компания..Ако искаш по-висока заплата-стачкувай във фирмата където работиш-Но тез мутри где ли работят?Те са свикнали да печелят само от рекет,какъвто извършват и в момента.И какво означава смяна на системата.В мойта система мутри няма.
33
Е,то остана ли някой,който да не иска това правителство да си ходи.Излиза,че всички вкупом му правят завера!То не беше ДПС,БСП,Слави,Мая,Демократи за силна България,Зеление,Пембените,Радев,Цветан Василев,СДС,мутрите,криминално проявените и т.н.Като добавим и тримата дебили от патрЕотите,то кво остава........?!?.а да циганите!!!Явно само те и хората на държавна хранилка са доволни.........
34
Перфектен анализ на това просташко съдружие и поддръжниците му.Благодаря на автора. Не трябва да оставим съдбата на България в ръцете на тези интриганти и некадърници.
35
протестирам срещу неправдата .... 30% от обществената поръчка да се връща ...... еди си къде ..... кражата от материали за ремонт на пътищата , подлезите , улиците , за маус- смата в частта и за закупен от нарушител собственик кола - защото това е субективно , ..... и т н изобщо искам качествена работа от управляващите , така като аз работя ..... но не получавам тяхните заплати и бонуси . срам ме е ,че възрасти хора ровят по кофите за боклук ...... цената на горивата се определят ?????? от кого , на какава база ..... ежегодното вдитане на цените и поскъпване на живота , не съотвества на увеличенията на доходите и т н В РЕЗЮМЕ - УПРАВНИЦИТЕ ДА УПРАВЛЯВАТ СПРАВЕДЛИВО И МОРАЛНО , ЧЕСТНО ........
36
Огромното мнозинство българи НЕ ПОДКРЕПЯТ криминално-позитанските "протестъри", но за съжаление честните, образованите, интелигентните хора се гнусят от подобни изпълнения, на каквито се нагледахме по "независимите" телевизии тези дни. А то, колкото са много, ако някой успее да ги поведе да тръгнат по същия път, по който Мая-Слави-Курни-Гумен водят тълпите троглодити, ще ги размажат като гнил домат под колелото на кола. Но са съжаление така е и в природата - злите хищници вилнеят, макар че ако стадото кротки бизони ги връхлети, ще ги направи на кайма. Няма да е зле пастирите на стадото да се събудят и да използват "Уинчестерите" по вълците, както в прерията ...
37
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
38
Истината боли, нали? Нали знаете, че има и фейсбук.
39
200 кг слон в екипи с надписи на тези които му се "отплащат" с 80 % Тиква в екип,мислеща се за най добрия футболист,тенiсист.. Той е толкова тъп ,че не знае даже правилата на играта в която участва И когато няма уговорен предварително среща се сърди като дете например че Малееви са го победили на тенис.. Хахахах Наистина такъв селски шут начело на държавата не сме имали от 8000 години
40
Воят на пишещите тук помияри на пик звучи като Виенски валс в ушите ми!! Страх витае тук, идва време за разплата. Много фекал се вади и изсипва но всяко нещо с времето си. Забива го здраво в ауспусите на герберската хунта президента Радев, забива го и то без да се съобразява с болката в аналните отвори на Банкянската шайка. Квичите а, виете, гади ви се, истината боли. Е, заминава си този глиган, този Луи 14, на който народа му резва Тиквата на гилотината. Това го чака сега.
41
приближен до Кърджилов е принтирал некролози с лика на адвокатката на иванчева ,която се жалваше тази сутрин по телевизията..
42
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
43
Това е най-точният и най-добре написан текст по темата, който съм чела или чула! При това написан със сърце! Браво!
44
Да се закрие президенството.Тази институция насажда омраза, злоба,агресия и конфликти между българите!Тази институция не обединява,а иска гражданите сами помежду си да се саморазправят!
45
Катя от изпълнителното бюро на БСП Ямбол е приятелката на про-руския радикал дебила от БСП Иво Христов ,който през май месец беше в Ямбол в театъра и пропагандираше руски вицове за Сталин и Хрушчов и призоваваше мързеливи и безработни маргинали към бунт ...дааа....това правеше Иво Христов - ДЕБИЛА .в Ямбол през месец май тази година...,а мъжа на Катя от БСП е и приятел с престъпници от Ямбол и котрабандисти на цигари и продажба на наркотични вещества..
46
Какво работите бе, вие от ПИК?Бълвате само фалшиви истини.Проповядате "Братаковата теория" вече 29 години и разлагате обществото.Ще си плащате за това рано или късно.Страх,страх ви тресе.
47
Поздравления за автора ! Гледах по телевизиите интервюта с "спонтанно протестиращите" Това са жалки хорица, които издаваха нечленоразделни звуци. Те са толкова необразовани, че даже не разбират, кой ги язди. Работи в частна фирма, а тръгнал тъпака да иска държавата да му ДАВА. Т.нар. протестиращи са абсолютни ЦЪРВУЛИ И НЕУДАЧНИЦИ яхнати от комуняги. ПРОТЕСТА НА ЦЪРВУЛИТЕ ! ПОЛИЦИЯТА ДА СИ СВЪРШИ РАБОТАТА !
48
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
49
Слави Трифонов с този / дъъъъълък / език, нали всички гъзове ще обслужи / оближе / , няма да прескача ??? ОТВРАТ.
50
Безспорно добра комбинация: между политически неграмотен кариерист - военен и лизач на пу..и и политици нарко - чалгар. Чака ни светло бъдеще!
51
ПИК големи сте тъпанари! С анцузите са управляващите- спомнете си кога СИК и ВИС облякоха костюмите. Напразни са напъните да изкарате управляващите интелектуалци . Какъв Достоевски, какви пет лева! Те не са го чували! За тях актуални са ВИНЕТУ и пр. В момента управлява ПОРАЗЯВАЩАТА РЪКА! Жалко за народа, който остана в държавата!
52
Жълтата и Продажна медия - “Пик” се опитва да мисли.. Тук ключовата дума е опитва, ама не и се отдава!!! Значи преди бяха млади и красиви протестиращите, а тези били анцузите.. Ще ви разочаровам, но тези са младите, непокорните, родени в условията на демокрация и готови да воюват за истинската такава, а не за псевдодемокрацията на Гербави и калинки, не на крадливита и корумпирана шайка, не на жълтите и фейк новини..! Това неуважаеми е гнева на будните и смелите, на младите и можещите, но непримиримите с абсурдната ситуация в държавата! Исканията са много и ясни, но най-вече нов политически елит, реформи във всяка сфера и съд за сегашната пасмина в НС! Искания за нормалност, която болната ви главица не може да понесе! Срам и позор сте!!!
53
Чета коментарите и се изумявам колко сплотени са гербавите калинки, чак за анализ са се размечтали, че и точен го наричат и то в жълтия сайт “Пик”... Ха-ха-ха! Достоевски- тиквоний и калинки без анцунг на едно място!!! Смях!!!
54
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
55
Зелените чорапчета имат мозък на зелени еуглени и мутират в зелени чудовища! Хора бдете!Не ги допускайте до власта!Защото всички ще бъдем техни жертви.Нима сте забравили Франко,Пиночет,гръцките полковници,турските генерали и много други,които се подвизаваха в нашето съвремие.
56
Слави е в пъти по умен от Боко! Ще гласувам за тях...
57
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
58
ОТ ПРОЧЕТЕНОТО СТАВА ЯСНО, ЧЕ КРЕМЪЛСКИТЕ НИ ОТРЕПКИ СА БИТА КАРТА. ЧАКАМ С НЕТЪРПЕНИЕ ИМПИЙЧМЪНТ И СПЕЦИАЛИЗИРАНАТА ПРОКУРАТУРА ДА ЗАПОЧНЕ АРЕСТИ НА МЕТЕЖНИЦИТЕ. СЪД ЗА ГЛАВАТАРИТЕ НА КОМУНИСТИЧЕСКИЯ МЕТЕЖ! Българин
Вашето мнение
Код за сигурност:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
За кого бихте гласували за кмет на София?
Общо гласували: 23142
архив

- Жените са железни!

- Защо?

- Могат цял ден да чакат позвъняване, за да не вдигнат…

няма нови новини
Днес: 73
hot
най-четени новини в момента
сега
2343
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
ПЪРВО В ПИК TV: Борисов на откриването Международния технически панаир: Досега бях с американците, сега с руския посланик (ОБНОВЕНА)
x
Астролог с мистична прогноза: Планирайте бъдещето си - денят е благословен
x