Бивша футболна звезда: Остават ми от 2 до 6 години живот

Световен футбол

Бивша футболна звезда: Остават ми от 2 до 6 години живот

35998
преди 5 часа
Бивша футболна звезда: Остават ми от 2 до 6 години живот
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Легендарният футболист на Бристол Роувърс Иън Аликзандър каза, че му остават между две до шест години живот, след като е диагностициран с хронична травматична енцефалопатия, неврологично заболяване, за което се смята, че е причинено от повтарящи се удари в главата по време на кариерата му футболист.

препоръчано

61-годишният бивш шотландски футболист, който изигра 299 мача за Бристол Роувърс между 1986 и 1994 г., обяснява във вестник “Гардиън“, че не е мислил за рисковете. "Това беше моята работа, нали?", казва Аликзандър.

Популярният защитник претърпя най-малко четири големи сътресения по време на кариерата си на играч, което се смята, че е допринесло за неговото заболяване.

"Лекарите ми дадоха две до шест години, но казват, че съм доста здрав. Няма да се откажа. Ще се боря до края", каза още Иън Аликзандър.

След като напусна футбола през 1998 г., Иън Аликзандър работи като бояджия и декоратор, докато не трябваше да напусне работата си поради проблеми с паметта .

Той разкри, че е един от около 20 бивши играчи, които предприемат съдебни действия срещу ФА заради мозъчни травми, които са претърпели по време на кариерата си , които са повлияли на бъдещото им здраве.

"Просто искам повече хора да знаят за мозъчните травми, от които футболистите страдат. Нямам нищо против да правя пари от това. Просто искам да разпространя новината. Преди около шест месеца бях с четирима или петима бивши играчи в кръчмата. и им разказвах за моите проблеми и те ми казаха: "Това е странно, и на мен ми се случва". Просто искам да им помогна да се образоват, за да търсят повече помощ. Веднъж почти умрях от сблъсък глава в глава. Глътнах езика си и половината място от протезите си. Казаха ми, че съм на около 20 или 30 секунди от смъртта. Това се случи в събота и в сряда тренирах отново", добавя Аликзандър.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за днешния Петковден: Овните и Раците да пътуват по служба, Лъвът да се зарадва със секс и шампанско САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за днешния Петковден: Овните и Раците да пътуват по служба, Лъвът да се зарадва със секс и шампанско
ПИК TV x
Виктор Димчев пред ПИК TV: Намираме се в тежък махмурлук след революционното пиянство, което ни донесе Промяната (ВИДЕО) Виктор Димчев пред ПИК TV: Намираме се в тежък махмурлук след революционното пиянство, което ни донесе "Промяната" (ВИДЕО)
ново
Днес: 87
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК