Бившият военен министър Николай Ненчев със сензационна версия: Майор Терзиев може да е жертва на диверсия?

Акценти

Бившият военен министър Николай Ненчев със сензационна версия: Майор Терзиев може да е жертва на диверсия?

102133
на 10.06.2021
Бившият военен министър Николай Ненчев със сензационна версия: Майор Терзиев може да е жертва на диверсия?
Автор:   ПИК

Пилотът не се е обадил на ръководител „полети“, нито е катапултирал. Това говори за възникнал изненадващо проблем. Това смята експертът по авиация Ангел Борисов, бивш главен инспектор по безопасността на полетите в "Гражданска въздухоплавателна администрация“ по повод инцидента с изтребител "МиГ-29", който стана вчера в района на Шабла. Според него инцидентът е станал в стремежа си пилотът да избегне водната струя. Борисов допуска, че е загубил ориентация за момент.

препоръчано

„Черната кутия ще каже имало ли е евентуално и нещо друго, което е възникнало в този момент след поразяването на целта. Той стреля, докладва и в момента на оттегляне е станало нещо“, каза пред Би Ти Ви експертът.

В предаването взе участие и бившият военен министър Николай Ненчев. "Ще се въздържа от коментар около експертизата, която се извършва в момента. Пилотът пикира, за да порази мишената, но не изключвам техническа или пилотска грешка, не изключвам и диверсия. Но нека да бъде извадена машината и видим черната кутия", изрази мнение той.

„По-добре българските летци да не летят. Тези момчета ще бъдат изложени на изключително голям риск“, прикани бившият военен министър. Той е категоричен, че армията ни трябва да се откаже от старата руска техника.

Трябва да търсим дългосрочно развитие“, заяви той.

Николай Ненчев призова за политическо решение. Напомни, че в НАТО пилотите имат около 180 часа на година летене. У нас пилотите имат 30 часа нальот на година.

Според Николай Ненчев България трябва да поиска помощ от натовските съюзници за съвместна охрана на небето или да поиска предоставянето на изтребители до пристигането на първите Ф-16, които закупихме от САЩ.

Сподели:
Бомба x
Ето по какви мръсни игрички в секса си падат мъжете и жените Ето по какви мръсни игрички в секса си падат мъжете и жените
ПИК TV x
ГОРЕЩО В ПИК TV: Мистериозен инцидент шашна столичани на Орлов мост (ВИДЕО) ГОРЕЩО В ПИК TV: Мистериозен инцидент шашна столичани на "Орлов мост" (ВИДЕО)
ново
Днес: 3
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това