Вход
София
Времето в София 2 o C

Бившият главен мюфтия: Промити мозъци извършват атентатите, дрогират ги

Бившият главен мюфтия: Промити мозъци извършват атентатите, дрогират ги

на 18.11.2015
1974
0
Бившият главен мюфтия: Промити мозъци извършват атентатите, дрогират ги
Автор: ПИК
18.11.2015
0
1974

Не всички терористи са мюсюлмани и не всички мюсюлмани са терористи. Това каза в предаването "Лице в лице" по БТВ бившият главен мюфтия Недим Генджев. 

И Главното мюфтийство осъди терористичния акт във Франция

И Главното мюфтийство осъди терористичния акт във Франция

От името на всички български мюсюлмани Главно мюфтийство...

на 14.11.2015

По думите му не може да се слага знак за равенство между терор и ислям. Думата "ислям" означава мир. В Корана няма да намерите думите "бомбардирай", "коли" и т.н. Друг е въпросът, че някои гета в Париж, Лондон и Ню Йорк живеят едни затворени общества, които са с промити мозъци. Хората там не излизат от гетата, държавата ги е оставила на самотек и те попадат в ръцете на необразовани ходжи, които ги карат да правят тези щуротии. Да убиваш хора е най-жестокият грях, а за грешниците няма прошка, подчерта Генджев. 

Той каза, че никъде в Корана няма призиви към насилие и заяви, че имамите, които правят грешно тълкуване на свещената за мюсюлманите книга, поставяйки си "сатанински" цели, веднага трябва да се отстранят. Бившият главен мюфтия е категоричен, че никъде в Корана не пише, че мюсюлманите ще отидат в Рая, ако убиват в името на религията, и там ще ги чакат девици. В Рая ще отидеш само правиш добри дела, ако убиваш, ще отидеш в ада. 

Според Генджев за промиването на мозъците на атентаторите самоубийци освен целенасочено тълкуване на Корана, се използват и наркотици. По думите му в развитите европейски страни са построени прекалено много джамии и имамите там са оставени без надзор от държавата. Генджев заяви още, че положението в мюсюлманското вероизповедание в България е трагично.

Сподели:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
На кого имате доверие?
Общо гласували: 19026
архив

Мъжки кит, плувайки около женския, казал укорително: - Колко страни, стотици екологични организации, видни политически лидери, милиони хора - всички те се стремят нашият вид да оцеле, а ти ми казваш, че те боли главата

x
ПИК TV ПРЕДСТАВЯ: Мегапроектът на българското правителство - ще караме ли по "Хемус" до Варна 50 години след старта на строителството (ЕКСКЛУЗИВЕН ФИЛМ)
x
САМО В ПИК! ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА: Близнаците са повлияни от емоцията, лъжи за лесни успехи подвеждат Козирозите
x