Бившият премиер на Грузия: На страната ни беше предлагано да воюва с Русия

Европа

Бившият премиер на Грузия: На страната ни беше предлагано да воюва с Русия

15795
преди 5 часа
Бившият премиер на Грузия: На страната ни беше предлагано да воюва с Русия
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

На Грузия беше предложено да воюва с Русия три-четири дни, а след това  да води партизанска война от горите. Това каза бившият премиер на Грузия Бидзина Иванишвили в интервю за телевизионния канал „Имеди“. Според него Грузия трябва да бъде бдителна и да се отнася предпазливо към Запада.

препоръчано

„Уверявам ви, дори фактът, че Европейският парламент се осмели и включи в резолюцията искане да се присъединим към санкциите срещу Русия, е резултат от голям натиск върху нас в нашите кабинети. Някои членове на опозицията се осмелиха да говорят за това, други не“,  каза почетният председател на партия „Грузинска мечта“ Бидзина Иванишвили в интервю за телевизионния канал „Имеди“.

По думите на Иванишвили, на бившия министър-председател и настоящ председател на партията „Грузинска мечта“ Иракли Гарибашвили, високопоставен служител на една от страните е предложил да се бият с Русия за три или четири дни и след това да се премине към партизанска война, тъй като Русия не може да унищожи три милиона грузинци за няколко дни.

„Спомням си една история, разказана от бившия премиер Иракли Гарибашвили, когато един високопоставен служител на една страна е провел такъв разговор с него. Иракли  Гарибашвили го попитал: „Но колко дни си представяте, че можем да се бием, колко дни можем да издържим?“ – „Три-четири дни вероятно“, е бил отговорът.

„Значи ще ни унищожите за три-четири дни?“, казал Гарибашвили.

„Не, вие сте три милиона и те няма да могат да унищожат всички ви за три или четири дни. Можете да отидете в гората и да продължите партизанската война, ние ще ви предоставим военна помощ и можете да продължите да се биете“, бил отговорът.

Ето това беше реалността, в заключение каза Иванишвили.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 23 октомври - лично щастие и приходи очакват Везните, сексуални разочарования за Скорпионите САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 23 октомври - лично щастие и приходи очакват Везните, сексуални разочарования за Скорпионите
ПИК TV x
ЕКСКЛУЗИВНО В ПИК TV! Бойко Борисов закрива предизборната кампания ГЕРБ: Удържахте 4 г. мачкане, стъргане, рашковщина и ние сме ви длъжници (ОБНОВЕНА/ВИДЕО) ЕКСКЛУЗИВНО В ПИК TV! Бойко Борисов закрива предизборната кампания ГЕРБ: Удържахте 4 г. мачкане, стъргане, рашковщина и ние сме ви длъжници (ОБНОВЕНА/ВИДЕО)
ново
Днес: 130
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК