Бившият шеф на ВВС ген. Константин Попов с горещ коментар за катастрофата в Македония

Инциденти

Бившият шеф на ВВС ген. Константин Попов с горещ коментар за катастрофата в Македония

38320
на 03.04.2019
Бившият шеф на ВВС ген. Константин Попов с горещ коментар за катастрофата в Македония
Автор:   ПИК

Премиерът, МВнР, МВР и МО работиха по инцидента вчера със семейството, което загина в Македония с частне самолет "Чесна". Говорих с командването на ВВС и те имаха готовност да окажат помощ във всеки един момент. Трагедията е голяма - цяло семейство....Телата са в Скопие, все още не се съобщава официално нищо, защото не е приключило разследването. Това коментира пред бТВ депутатът от ГЕРБ и бивш шеф на ВВС и на Щаба на отбраната ген. Константин Попов.

препоръчано

Запитан защо не е кацнал пилотът в Скопие, за което е имал разрешение, Попов обясни, че решенията са на пилота. Проблемът е най-вероятно в метеорологичните условия и това е нормално през пролетта, а в планините времето е още по-променливо, може да стане различно за 15 минути. Иначе това, което бе казано е, че пилотът има достатъчно опит и е бил подготвен за полети, коментира бившият началник на ВВС. 

Този самолет надали има радар, който да му показва къде са опасните райони и облаци, къде има по-сериозно положение, затова и тези полети се наблюдават по-сериозно от ръководителите на полети, коментира още той. 

Сподели:
Бомба x
Мини хеликоптерът на Марс с четири полета в следващите седмици Мини хеликоптерът на Марс с четири полета в следващите седмици
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! ГЕРБ с първи думи след връчването на мандата: Търсим подкрепа от ИТН и ДБ, няма да бавим излишно процедурата (ОБНОВЕНА) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! ГЕРБ с първи думи след връчването на мандата: Търсим подкрепа от ИТН и ДБ, няма да бавим излишно процедурата (ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 226
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това