Вход
София
Времето в София 15 o C

Бившият шеф на MИ-6: Коронавирусът не се е появил по естествен път, а е бил създаден от китайски учени

Бившият шеф на MИ-6: Коронавирусът не се е появил по естествен път, а е бил създаден от китайски учени

на 06.06.2020
41236
0
Бившият шеф на MИ-6: Коронавирусът не се е появил по естествен път, а е бил създаден от китайски учени
Автор: ПИК
06.06.2020
0
41236

"Коронавирусът се е разпространил след нещастен случай в китайска лаборатория", твърди бившият шеф на MI-6 сър Ричард Диърлав в интервю за

The Telegraph.

По думите му, той се е запознал с важен научен доклад, според който вирусът се е появил не по естествен път, а е бил създаден от китайски учени.

Според него, това очевидно откритие повишава вероятността Китай да заплати "репарации" за смъртните случаи и икономическата катастрофа,нанесена на света.

"Сър Ричард се позовава на обнародвания тази седмица норвежко-британски доклад, в който се твърди, че са открити генетични последователности в Covid-19, предполагащи, че ключови елементи са "вмъкнати" и вирусът не е еволюирал по естествен път", пише The Telegraph, цитиран от "Фактор".

Професор Ангъс Далглиш и норвежкият вирусолог Биргер Соренсен твърдят в своя доклад, че са идентифицирали "вмъкнати сегменти, разположени на повърхността на шипа на SARS-CoV-2", които обясняват как вирусът се свързва с клетките на човека. Той се отличава значително от всички други видове тSars, които сме изучавали", подчертават учените.

В по-ранна версия на доклада, с който разполага The Telegraph, дори се твърди, че "учените без всякакво съмнение са доказали че Covid-19 е бил конструиран".

"Ние осъзнаваме, че тези изводи ще имат политическо значение и предизвикват редица тревожни въпроси,", отбелязват авторите.

Според тях, Covid-19 има уникални свойства, които не биха могли да еволюират по естествен път.

Сподели:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
За кого ще гласувате при избори днес?
Общо гласували: 34919
архив

- Как можахте да се напиете така?
- Попаднах в лоша компания. Бяхме четирима души. Аз имах бутилка водка, а останалите не искаха да пият.

x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Здравните власти с аларма: За последната седмица е отчетен ръст на смъртността от 50% (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
x
ОЧАКВА НИ СБЛЪСЪК: Астероидът Апофис лети с бясна скорост към Земята
x