Бивши американски разузнавачи признаха за кибератаки в полза на ОАЕ

Америка

Бивши американски разузнавачи признаха за кибератаки в полза на ОАЕ

2016
на 15.09.2021
Бивши американски разузнавачи признаха за кибератаки в полза на ОАЕ
Автор:   ПИК

Трима бивши служители на американското разузнаване признаха, че са извършвали кибератаки в полза на Обединените арабски емирства, насочени срещу врагове или съперници на тази държава от Персийския залив, предаде Франс прес, като се позовава на правосъдното министерство на САЩ.

препоръчано

Марк Байер, на 49 години, Раян Адамс, на 34, и Даниел Герик, на 40, са се споразумели с американското правосъдие да платят глоби на обща стойност 1,7 милиона долара, каквато е сумата, която са спечелили, работейки за Емирствата. Те ще платят тази сума, за да може съдебното преследване срещу тях да бъде прекратено, допълва БТА.

Тримата мъже са работили за американското военно разузнаване преди да вземат участие, от 2016 до 2019 г., в кибератаки, извършвани от компания от  Емирствата, свързана с правителството на ОАЕ и насочени срещу различни мишени, най-вече сървъри в САЩ, става ясно от данни на американското правосъдие.

При една от тези пиратски операции е бил осъществен достъп до десетки милиони смартфони.

Освен финансовите санкции, на виновните, които са отстранени от структурите на разузнаването, е наложена забрана да извършват нови кибератаки, отбелязва Франс прес.

 

 

Сподели:
Бомба x
Ето ги признаците, по които да познаете дали сте приоритет, или просто забежка Ето ги признаците, по които да познаете дали сте приоритет, или просто забежка
ПИК TV x
САМО В ПИК TV! Емил Георгиев разкри как Петков и Василев опитвали да превземат Екогласност: Искаха да сме им мандатоносител срещу места в листите, признаха, че е президентски проект (ВИДЕО/ОБНОВЕНА) САМО В ПИК TV! Емил Георгиев разкри как Петков и Василев опитвали да превземат "Екогласност": Искаха да сме им мандатоносител срещу места в листите, признаха, че е президентски проект (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 307
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това