Бивш босненски генерал е обвинен във военни престъпления

Балкани

Бивш босненски генерал е обвинен във военни престъпления

5596
на 11.10.2018
Бивш босненски генерал е обвинен във военни престъпления
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Бивш босненски генерал е обвинен във военни престъпления, предава AFP, цитирана от "Фокус". Босненските прокурори в четвъртък обвиниха 17 души, включително пенсиониран босненски генерал за военни престъпления срещу стотици хора, предимно етнически сърби, по време на конфликта в страната през 90-те години.

WINBET – най-голямото разнообразие от игри и джакпоти! (18+)

препоръчано

Пенсионираният генерал Атиф Дудакович и още 16 души бяха обвинени в "престъпления срещу човечеството", включително "убийството на повече от 300 етнически сърби", както и "преследването и малтретирането на цивилни и военнопленници", заяви в свое изявление прокуратурата на Босна.

Всички заподозрени са били членове на Пети корпус на главно мюсюлманската босненска армия, командван от Дудакович.
Подразделението функционира в Западна Босна, регион, напълно обграден от сръбски сили от Хърватия и Босна.

Етническите сръбски жертви са били "предимно възрастни цивилни, както и военнопленници, които или са се предали, или са били арестувани", се казва в изявлението. Обвинението срещу Дудакович, сега 64-годишен, също се отнася до престъпления срещу босненските мюсюлмани в района на Бихач и Касин, съобщиха прокурорите.

17-те заподозрени също бяха обвинени в унищожаването на 38 православни църкви и други религиозни обекти.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА ЗА ПЕТЪК: Семейни проблеми мъчат Стрелците, Везните - в плен на емоциите ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА ЗА ПЕТЪК: Семейни проблеми мъчат Стрелците, Везните - в плен на емоциите
ПИК TV x
Виктор Димчев пред ПИК TV: Борисов е преценил, че ППДБ ще са малкото братче на ДПС, а не големият ръжен в ръката на Агата (ВИДЕО) Виктор Димчев пред ПИК TV: Борисов е преценил, че ППДБ ще са малкото братче на ДПС, а не големият ръжен в ръката на Агата (ВИДЕО)
ново
Днес: 105
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК