Бивш МВР-шеф дръпна фитила: Затворът може да не е най-сигурното място за живота на Евелин Банев

Акценти

Бивш МВР-шеф дръпна фитила: Затворът може да не е най-сигурното място за живота на Евелин Банев

140503
на 25.06.2024
Бивш МВР-шеф дръпна фитила: Затворът може да не е най-сигурното място за живота на Евелин Банев
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Ако Евелин Банев-Брендо цели да се покрия от враговете си в Централния софийски затвор, каквито версии се появиха вчера, то мястото може да не се окаже най-сигурното за живота му.

препоръчано

Такава хипотеза изрази експертът по национална сигурност и бивш секретар на МВР проф. Николай Радулов пред "България он Ер".

По думите му затворът може да не се окаже най-сигурното място за Брендо, тъй като там често има отчаяни мъже, които биха извършили престъпление за пари, с които да помогнат на семействата си навън. 

"Там хронично липсват хора и затворниците са охраняват от малко хора, помислете дали може да се осигури на някой сигурност", допусна Радулов.

Очакванията му са Брендо да продължи да ръководи бизнеса си от затвора. "Това е човек от много голям калибър в престъпния свят. Това е международна схема, от която няма отказване, трябва да легнеш в гроба. Преди години, за да му затворят устата, докато беше в затвор в Италия, отвлякоха дъщеря му Лара и докато не отказа да свидетелства не я пуснаха", припомни проф. Радулов.

Вчера Брендо се предаде сам след години издирване, за да излежи присъдата си за наркотрафик.

"Стори ми се забавно. Това е четвърти или пети такъв случай. Спомням си 2015-2016 г. така издирваха единия от братята Маргини. Човекът има причина да го направи това, имаме и видеоклип как се случват нещата. Едва ли адвокатът не знае какъв е редът за изтърпяване на наказанията. Минава се през медицински изследвания, това беше подход да се разшуми малко, от гледна точка на вътрешното колебание, че ако отиде без публично да се предаде, може да се случи нещо", коментира експертът по национална сигурност.

Според него Брендо има много информация за света на наркоразпространението у нас, а вероятно той многократно е идвал и излизал от България. 

"Знаем, че има 7-8 паспорта, беше украински гражданин, при него е използвана тактика, която Москва използва - придобива самоличността на починало в катастрофа дете. Не съм сигурен, че МВР е забелязало неговото присъствие в България. Макар да се говореше, че всяко лято е в неговите комплекси, строени на морето", каза още проф. Радулов. 

Той се съмнява, че вероятно не само се е знаело за присъствието му в България, но е бил използван и по някакъв начин.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Близнаците да са по-самокритични, Скорпионите - по умерени САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Близнаците да са по-самокритични, Скорпионите - по умерени
ПИК TV x
Седмичната прогноза на ПИК TV с проф. Георги Рачев: Октомври ще се усеща като септември (ВИДЕО) Седмичната прогноза на ПИК TV с проф. Георги Рачев: Октомври ще се усеща като септември (ВИДЕО)
ново
Днес: 1
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК