Бивш посланик на САЩ в Киев: Путин е глупак, който разшири НАТО

Акценти

Бивш посланик на САЩ в Киев: Путин е глупак, който разшири НАТО

54436
на 21.09.2022
Бивш посланик на САЩ в Киев: Путин е глупак, който разшири НАТО
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Руският президент Владимир Путин вече си осигури място в историята като глупак. Това заяви бившият американски посланик в Украйна Джон Хърбст в интервю пред Дмитро Гордон в канала „Гордон“.

препоръчано

Президентът на Руската федерация (с войната срещу Украйна) направи подаръци на Запада - той стана причината за обединението на западните държави и попълването на редиците на НАТО, каза Джон Хърбст, старши-директор на Евразийския център на Атлантическия съвет, както и бивш американски посланик в Украйна.

„Той (Путин) вече си осигури мястото в историята като глупак“, каза бившият посланик, отговаряйки на въпроса с какво ще бъде запомнен руският диктатор, който на 24 февруари започна пълномащабна непредизвикана война срещу Украйна.

През 2014 г., след Революцията на достойнството в Украйна, в резултат на която проруският президент Виктор Янукович загуби властта и избяга в Русия, Руската федерация окупиран незаконно Крим и нахлу в части от Донбас. В ранните часове на 24 февруари 2022 г. Русия извърши пълномащабно нахлуване в Украйна. Светът осъди нахлуването на Русия в Украйна, западните страни започнаха активно да помагат на Украйна с пари и оръжие.

В резултат на инвазията Швеция и Финландия, които десетилетия наред поддържаха военен неутралитет, поискаха доброволно членство в НАТО, за да гарантират сигурността си от потенциална руска атака. Русия търпи огромни загуби във войната срещу Украйна, като по данни на Киев до момента 54 650 руски войници са били демилитаризирани на украинска земя.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 21 октомври - Овните да не обещават заем на роднини, неприятели вредят на Козирозите с интриги и клевети САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 21 октомври - Овните да не обещават заем на роднини, неприятели вредят на Козирозите с интриги и клевети
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК TV! Бойко Борисов с ОЩЕ ОТГОВОРИ на въпроса защо трябва да се гласува (НА ЖИВО) ПЪРВО В ПИК TV! Бойко Борисов с ОЩЕ ОТГОВОРИ на въпроса защо трябва да се гласува (НА ЖИВО)
ново
Днес: 97
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК