Бивш президент на Чехия протестира без маска в ресторант

Европа

Бивш президент на Чехия протестира без маска в ресторант

4782
на 14.01.2021
Бивш президент на Чехия протестира без маска в ресторант
Автор:   ПИК

Бившият чешки президент Вацлав Клаус нарече форма на гражданско неподчинение своето посещение на ресторант в Прага.

препоръчано

"Ние не можем да се примиряваме с наложените и постоянно продължавани забрани. В свободна страна човек има право да похапне там, където иска", каза той пред агенция ЧТК.

Клаус, който бе начело на Чехия в периода 2003-2013 г., наруши мерките за изолация в страната и посети ресторант в столичния район Дейвице. Той остана там над час, съобщи местното издание "Блеск". На влизане и излизане от заведението той е бил и без маска.

Клаус е известен като един от най-яростните критици на противокоронавирусните мерки, въведени от чешкото правителство. През декември той вече беше глобен с 3000 крони (около 115 евро) за нарушение на задължението да носи маска.

Тази неделя той взе участие в състоялата се в столицата масова демонстрация на противниците на националната изолация, въведена заради коронавируса. По време на протеста той отново беше без маска, припомня "Монитор

Сподели:
Бомба x
Какво искат жените в леглото Какво искат жените в леглото
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Социалният министър Деница Сачева: Пенсионерите ще взимат по 50 лева и през април (ВИДЕО) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Социалният министър Деница Сачева: Пенсионерите ще взимат по 50 лева и през април (ВИДЕО)
ново
Днес: 32
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това