Билбордове на сатаната "красят" вече две седмици София с любезното съдействие на Васко Маслото (СНИМКИ)

Акценти

Билбордове на сатаната "красят" вече две седмици София с любезното съдействие на Васко Маслото (СНИМКИ)

155055
на 03.04.2024
Билбордове на сатаната красят вече две седмици София с любезното съдействие на Васко Маслото (СНИМКИ)
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Промяната в София настъпи със скандална коледна украса - еднорози, медузи, костенурки и някакви приказни чудовища, кебапчета и греяно вино пред храм "Александър Невски“ и Паметника на незнайния войн. 

WINBET – най-голямото разнообразие от игри и джакпоти! (18+)

препоръчано

Кичозната инсталация за 30 бона от Алиекспрес - арка с червен килим, още стряска сънищата на столичани. 

Очевидно за Васко Маслото и неговия розов екип от Столичната община, няма нищо свято. След подигравката с Рождественските празници, билбордове на сатаната красят София вече две седмици в разгара на Великия пост и католическия и арменски Великден.

За сатанинската вакханалия сигнализира известният столичен свещеник Владимир Дойчев. Наред с всичко, той алармира и, че повече от 10 дни, по жалбите, пратени от него и от други скандализирани софияцни.

“Има няколко въпроса, които ме измъчват. Какво би станало, ако една сутрин София осъмне осеяна с билбордове, на които, например, руският президент Владимир Путин седи на трон, стъпил върху картата на България, а отгоре има надпис: “Държава за продан. Изгодна сделка”? Мога да предположа какъв вой би се надал. За половин час ще се спретнат протести. Ще се веят знамена. Ще се търсят виновни. Медиите ще пищят на умряло.

Богослови ще си късат дрехите и ще пишат сърцераздирателни трактати, заклеймяващи небогоугодното дело. Политици ще се разтичат като мишки по телевизиите. Всички във фейсбук ще си сложат възмутени колажи вместо профилна снимка. Няма да са малко и клириците, които ще изпаднат в свещен гняв. А общинарите ще си скубят косите, търсейки кой е допуснал тези реклами в столицата. Сигурно пропускам някой активист, но общо взето картинката ви е ясна. 

Всичко това няма да се случи. В София и България е тихо и спокойно. Защото на билбордовете е (само !!!) сатаната, стъпил върху човешки череп и предлагащ сделка с душите ни. Същият, който вдъхновява всички насилия, всички убийства, всички войни, всички трагедии, всички противопоставяния и конфликти, включително и политическите. Но това не дразни никого.

Вече две седмици билбордовете на лукавия стоят из цяла София. Чувам, че и по провинцията имало. Няколко човека написахме жалби, които все още са “в процес на обработка”. И ще бъдат така още дълго време. Поне докато изтече срокът, за който са платени билбордовете. Единствената забележителна реакция на Столична община, е да вдигне заплатата на кмета. Някой би казал, че по днешния фиксинг 30 сребърника се равняват горе-долу на 9 хиляди лева. Аз не знам. И не ме интересува. Тяхна си работа. Все ще се намери някоя незастроена Грънчарева нива. 

Ние православна страна ли сме, както пише в Конституцията? Имаше някои политици, които твърдяха, че са вярващи. Как не им трепна нещо, че отвсякъде ги гледа врагът на Началника? И Той може да се подразни и да ги накаже! Не вярващи, а само суеверни да бяха, пак трябваше да се притеснят. 

Половината клир размишлява правилно ли е един отец да си сложи леген на главата или не. Но явно образът на врага на човешкото спасение не е толкова животрептящ проблем, колкото духовника, който изживява главата си като неизмити крака. Може ли свещеник да се причастява два пъти на една служба и то като мирянин? Аз пък ви питам: защо да не може? Очевидно вече всичко може, след като на празника, свързан с тържеството на светите икони, пред храмовете в София има сатанински изображения в размери в пъти по-големи от която и да е най-голяма икона в който и да е храм!

Постът е време за мълчание. Ама за молитвено мълчание, а не за оглушки, когато бъде оскърбявана така брутално вярата ни. Що за пост е това, когато мълчиш пред лицето на врага си? Като дойде антихристът на живо, пак ли ще се правим, че нищо не е станало? И в крайна сметка, ако сме православни, не ни ли е мило да гледаме иконите на Христос и Пресвета Богородица?“, пише гневен отец Дойчев.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 18 април - денят носи успех за Телците, Стрелците имат възможност да попълнят банковата си сметка САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 18 април - денят носи успех за Телците, Стрелците имат възможност да попълнят банковата си сметка
ПИК TV x
ПИК TV! Скандал в комисията за разследване на корупционните практики в Агенция Митници :Бойко Рашков се е срещал най-малко 10 пъти с обявените за контрабандисти Стефан и Марин Димитрови (ВИДЕО) ПИК TV! Скандал в комисията за разследване на корупционните практики в Агенция "Митници" :Бойко Рашков се е срещал най-малко 10 пъти с обявените за контрабандисти Стефан и Марин Димитрови (ВИДЕО)
ново
Днес: 136
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК