Билкови тарталети

ЛАКОМНИК

Билкови тарталети

6968
на 02.10.2013
Билкови тарталети
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Необходими продукти за тестото: 160 г брашно, 1/2 ч. л. сол, 2 ч.л. нарязана прясна мащерка, 120 г студено масло, 4 с.л. ледена вода.

препоръчано

Начин на приготвяне: В купа се смесват брашното, солта и мащерката. Добавя се маслото, нарязано на кубчета. Сместа се разрохква с пръсти, налива се водата и се омесва бързо. Ако е необходимо, се добавят още няколко капки вода. Оформя се топка, която се увива в прозрачно фолио и престоява 30 минути в хладилник.
Фурната се нагрява на 200 градуса. Тестото се разделя на 6 части. Всяка от тях се разточва върху леко набрашнена повърхност на кръг с диаметър 12 см. Кръговете се слагат във форми за тарталети и се притискат плътно по краищата и стените на формите. Тестото се набожда с вилица на няколко места. От хартия за печене или алуминиево фолио се изрязват 6 парчета. Слагат се върху тестото и се запълват с бобени зърна. Формите се пекат 10 минути, след това хартията (фолиото) с бобените зърна се маха. Допичат се още 10-12 минути, докато се зачервят. Изваждат се от фурната и се оставят да се охладят. След това опеченото тесто за тарталетите се изважда от формите.
Необходими продукти за ваниловия крем: 4 жълтъка, 50 г захар, 30 г царевично нишесте, 250 мл прясно мляко, 1 ч. л. ванилова есенция.

Начин на приготвяне: Млякото се загрява в тенджерка на умерен огън, докато започне да завира.
Жълтъците се разбиват със захарта до побеляване. Добавя се царевичното нишесте и се бърка много старателно. Към жълтъците и нишестето при непрекъснато бъркане на тънка струйка се добавя врялото мляко. Сместа се връща в тенджерата и се слага на котлона. Разбърква се непрекъснато, докато се сгъсти. Маха се от котлона и се добавя ваниловата есенция. Тенджерката с готовия крем се покрива с прозрачно фолио, за да не се образува коричка, докато изстива. Оставя се да се охлади до стайна температура.

Необходими продукти за ягодовия топинг: 200 г ягоди, 1 с. л. мед, 1 с. л. лимонов сок.
Начин на приготвяне: Ягодите се нарязват на четвъртинки. Смесват се с меда и лимоновия сок и се оставят да постоят 10-15 минути. Ако пуснат много сок, се прецеждат.

 

 

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 21 октомври - Овните да не обещават заем на роднини, неприятели вредят на Козирозите с интриги и клевети САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 21 октомври - Овните да не обещават заем на роднини, неприятели вредят на Козирозите с интриги и клевети
ПИК TV x
Политолог пред ПИК TV: Отвращението към изборите е заложено преди четири години, когато Радев излезе с вдигнат юмрук (ВИДЕО) Политолог пред ПИК TV: Отвращението към изборите е заложено преди четири години, когато Радев излезе с вдигнат юмрук (ВИДЕО)
ново
Днес: 25
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК