Бингам показа шампионското си лице, интригата остава за Созопол

Бингам показа шампионското си лице, интригата остава за Созопол

2833
на 19.07.2015
Бингам показа шампионското си лице, интригата остава за Созопол

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Стюърт Бингам показа шампионското си лице в днешния втори демонстративен сблъсък с Шон Мърфи. 39-годишният състезател от Есекс победи с 4:2 фрейма своя подгласник от тазгодишното първенство на планетата в Шефилд и така запази интригата за решаващия сблъсък утре. Както е известно, двамата англичани гостуват в България за три мача, а в неделя в амфитеатъра в Созопол ще бъде определен големият победител в събитието, пише sportal.bg. 

Късно снощи Мърфи се справи със съперника си с 4:1 части в аула "Максима" в УНСС в София, но днес в зала "Младост" в Бургас Бингам се представи великолепно. Както и вчера, освен големите звезди на вечерта, в спектакъла участваха още Братислав Кръстев, Георги Величков, Оливър Лайнс и Джеймс Кейхил. 

Родните съдийки Десислава Божилова и Пролетина Величкова следиха строго за спазването на правилата около зеленото сукно.

Началото на днешното шоу бе поверено на втория в световната ранглиста Бингам и на единствения лицензиран в България треньор по снукър Братислав Кръстев. За съжаление Брандо не успя да се пребори за успеха и след няколко кратки серии опонентът му си осигури партията. Веднага след това щафетата поеха световният шампион от 2005 година Шон Мърфи и големият талант на родния снукър Георги Величков. Магьосника обаче показа класа и реализира първия си сенчъри брейк в рамките на тези два дни в страната ни - 102 точки. 

Програмата включваше и минитурнир с шест червени топки, в който се включиха и перспективните англичани Джеймс Кейхил и Оливър Лайнс. Племенникът на Стивън Хендри надделя срещу Братислав Кръстев, а Лайнс спечели тактическата битка с Георги Величков. 

Кулминацията на вечерта бе повторението на финала от тазгодишната надпревара в "Крусибъл". През месец май Бингам вдигна в ръцете си световната купа след успех с 18:15 фрейма срещу 32-годишния Мърфи. При изявите си в София вчера кралят на шефилдския театър не показа реалните си възможности, но днес го стори. Ръководеното на изпълнения с шеги сблъсък бе поверено на съдийката Десислава Божилова. Бингам поведе в резултата след серия от 36 точки, след което авансът му се увеличи след нови 46 точки във втората партия - 2:0. Мърфи, който е шести в ранглистата, не се предаде просто така. Магьосника измъкна изобилстващия от флукове трети фрейм, след което осъществи страхотния брейк от 96 точки за равенството 2:2. 

Балансът в резултата не се запази дълго. Мърфи продължи да изстрелва великолепни дълги червени, но трудно намираше продължение с цветните. Бингам записа брейк от 56 точки в петата част, а малко по-късно добави нова серия, която му осигури аванс от 3:2. В шестия фрейм не липсваха и пропуските, но "ин-оф" фаул на Мърфи даде инициативата на действащия световен шампион. Бингам се възползва, разчисти до синя топка включително, което му осигури победата, но въпреки това зарадва публиката с реализирането и на последната розова. Излизането на черната извън масата пък бе прието с овации от феновете на снукъра в залата. Така двамата англичани ще определят големия победител в демонстративното събитие с решаващ мач утре в Созопол и то под открито небе. 

Вечерта бе закрита с финал на минитурнира с шест червени топки, който противопостави Кейхил и Лайнс. Ролите в тази среща се разменяха многократно, но в крайна сметка Джеймс се поздрави с успеха след спечелването на фрейма по черната топка - 35:29 точки.

Последният мач между Бингам и Мърфи, както и изявите на другите участници в събитието в Созопол, ще бъдат излъчвани в неделя на живо отново в Sportal.bg. Третото действие на спектакъла започва в 21,00 часа.

препоръчано

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за първия от серията почивни дни: Пари за Овните, Лъвовете да не са излишно щедри САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за първия от серията почивни дни: Пари за Овните, Лъвовете да не са излишно щедри
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Доган пак дойде в централата на ДПС - едри мъжаги го пазят с телата си (СКАНДАЛНО ВИДЕО) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Доган пак дойде в централата на ДПС - едри мъжаги го пазят с телата си (СКАНДАЛНО ВИДЕО)
ново
Днес: 76
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК