ПИК с нов канал в Телеграм
Последвайте ни в Google News Showcase
Бирата намалява риска от образуване на ракови образование. Причината е, че в пивото се съдържа противораков агент, наречен xanthohumol, който се бори с причиняващите рак ензими, съобщи вчера проф. Габриела Маринова, директор на Института по криобиология и хранителни технологии към Селскостопанската академия, по време на изложение в Интер Експо Център в София. Освен това слабоалкохолната напитка предпазва косата, кожата и костите. Също така има действие да ни пази от развитие на зъбен кариес. Силицият, съдържащ се в бирата, действа изключително благотворно на здравето на костите, твърдят експерти и посочват, че умерената консумация на пенливото пиво се препоръчва при остеопороза. С бирена мая пък успешно се лекува пърхот, чупещи се нокти и акне, посочиха специалистите.
Според експерти потребителите трябва да консумират бирата с храна. Препоръчителната доза за мъжете е по 1 литър на ден, а за жените - по половин.
Продажбите на бира у нас през това лято са намалели заради лошото време, споделят от бранша. Само през август спадът е с 10,5 на сто на годишна база.


