ПИК с нов канал в Телеграм
Последвайте ни в Google News Showcase
Нела Христова, Габрово
Необходими продукти:
За тортата:
330 г бисквити “Закуска”
200 мл прясно мляко
300 г натурален шоколад
125 г масло
150 мл течна сметана
150 г малини
1/2 есенция ром
За глазурата:
200 г бял шоколад
125 г масло
Начин на приготвяне:
Бисквитите се натрошават на парченца и се заливат с топлото, неподсладено прясно мляко. Начупеният натурален шоколад заедно с маслото се разтапят на водна баня. Постепенно се прибавят към затоплената (неразбита) сметана. Разбъркват се с лъжица до получаването на гладък крем, с който се заливат бисквитите. Прибавят се малините и есенцията. Обърква се добре. Сместа се изсипва в тортена форма с диаметър 21 см. Украсява се с глазурата (белият шоколад и маслото - разтопени на водна баня). Тортата се поставя в хладилник за няколко часа, докато стегне кремът.