БИТКАТА ЗА "ЛУКОЙЛ"! Как ДПС прецака ПП. Тия, дето носят документи срещу рафинерията в посолствоТО, чакат...

Епицентър

БИТКАТА ЗА "ЛУКОЙЛ"! Как ДПС прецака ПП. Тия, дето носят документи срещу рафинерията в посолствоТО, чакат...

78763
на 10.12.2023
БИТКАТА ЗА ЛУКОЙЛ! Как ДПС прецака ПП. Тия, дето носят документи срещу рафинерията в посолствоТО, чакат...
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Тия, дето носят документи срещу рафинерията в посолствоТО, чакат индулгенция за разправата с руснаците и допускане до хранилката на властта. Такъв анализ за случващото се с "Лукойл" в България прави политическият наблюдател Калина Андролова на стената си във Фейсбук.

препоръчано

Ето какво пише тя:

"Задачата срещу „Лукойл“ е поставена отвън, но тук определени хора се движат под прожектора на OFAC и преиграват с измислянето на видове репресии срещу рафинерията. Изглежда ли ви нормално някой да носи документи срещу „Лукойл“ в американското посолство?! И да обещава зрелищна разправа по изгонването на руснаците, просейки индулгенция и допускане до властта?!

Като много опитна партия ДПС бързо прецени, че САЩ са готови да преосмислят оценката си за тяхното присъствие във властта, защото войната в Украйна ще промени балансите в Черно море. По причина на войната не може вече да има руска рафинерия в Бургас, дори и тя да преработва неруски нефт. В този смисъл някой трябва да извърши настъпателните действия срещу „Лукойл“, особено когато ПП се ослушват.

Така изведнъж присъствието на ДПС в държавните дела стана легитимно във връзка с поетите ангажименти. Досегашната ни пълна зависимост от Русия за енергийни суровини се трансформира в директна зависимост от Турция. А нашенските борци срещу „Лукойл“ кроят планове да се включат някъде по трасето.

Със сигурност Гуньо Адвокатина и Данко Харсъзина не могат да управляват активите на „Лукойл“, но могат да приключат рафинерията, инструментализирани за „високи геополитически цели“. Затова ще завърша с една перифраза на Ганьо Балкански, трябва и ние да клъвнем по нещо, току-тъй на сухо евроатлантизъм - бошлаф."

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 22 октомври - приходите на Телците са впечатляващи, положителна промяна в личния живот на Стрелците САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 22 октомври - приходите на Телците са впечатляващи, положителна промяна в личния живот на Стрелците
ПИК TV x
Георги Харизанов пред ПИК TV: Равноотдалеченият премиер на ППДБ е лъжа! Опитват се за преметнат избирателите, че не са с ГЕРБ (ВИДЕО) Георги Харизанов пред ПИК TV: "Равноотдалеченият премиер" на ППДБ е лъжа! Опитват се за преметнат избирателите, че не са с ГЕРБ (ВИДЕО)
ново
Днес: 93
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК