Би Би Си потвърди бомба на ПИК: Ето какво ще ни иска Лойд Остин - САЩ натискат България да даде ПВО и самолети за Украйна

ТЕМА

Би Би Си потвърди бомба на ПИК: Ето какво ще ни иска Лойд Остин - САЩ натискат България да даде ПВО и самолети за Украйна

108715
на 17.03.2022
Би Би Си потвърди бомба на ПИК: Ето какво ще ни иска Лойд Остин - САЩ натискат България да даде ПВО и самолети за Украйна
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

В материал, който описва как Русия търси нови попълнения и тактики за войските си в Украйна, британската медия Би Би Си коментира, че американският министър на отбраната Лойд Остин е на обиколка в Европа, по-специално в България и Словакия, за да обсъди със съюзниците на НАТО системите за противовъздушна отбрана, с които украинците знаят как да работят.

препоръчано

“Напредъкът на руските войски в Украйна като цяло е в застой”, казва високопоставен американски служител пред медията, предава БГНЕС.

Но каква е ситуацията в момента? Руснаците са изстреляли над 980 ракети. Руските военни са посветили 75% от общия си батальон на тактически групи в инвазията.

В южната част на Украйна руски военни кораби обстрелват райони около Одеса и има повишена военноморска активност в Северното Черно море. Мариупол е изолиран. На север руските настъпления като цяло са в застой близо до Киев.

“САЩ разговарят със съюзници, които имат системи за противовъздушна отбрана, с които украинците знаят как да работят - и можем да очакваме системите за противовъздушна отбрана да бъдат обсъдени по време на пътуването на американския министър на отбраната Лойд Остин в Словакия и България”, съобщава още медията.

Словакия вече даде принципното си съгласие нейната система за ПВО да бъде предоставена на Украйна с условието веднага да бъде заменена от друга.

ПИК вчера съобщи, че Лойд Остин идва у нас да уговори полети на наши МиГ-29 в оспорваното небе над Украйна. Идеята е наши и полски изтребители да излитат от бази в България и Словения и да участват в бойни действия с руски войски. Това автоматично ни превръща в предфронтова държава спрямо Москва, коментират анализатори.

Според източниците на ПИК по върховете на държавата вече има консенсус по темата. Вчера и лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов призова да предоставим военна помощ за Украйна на среща с украинския посланик. Единствената бариера би бил президентът Румен Радев, който е и главнокомандващ. Предполага се, че неговата позиция е отрицателна и той не би искал страната ни да бъде пряко замесена във военния конфликт.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Алена с ексклузивна прогноза за неделя - Близнаците да се пазят от неподходящи запознанства, Скорпионите да избягват агресивната критика САМО В ПИК! Алена с ексклузивна прогноза за неделя - Близнаците да се пазят от неподходящи запознанства, Скорпионите да избягват агресивната критика
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Борисов: Протестите преди 4 години започнаха в деня, в който ГЕРБ вкара България в чакалнята на Еврозоната. Другите партии не искат да има правителство. Ако дойдат пак избори, кампания няма да правя (ВИДЕО/ОБНОВЕНА) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Борисов: Протестите преди 4 години започнаха в деня, в който ГЕРБ вкара България в чакалнята на Еврозоната. Другите партии не искат да има правителство. Ако дойдат пак избори, кампания няма да правя (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 3
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК