Би Ти Ви с провокация към доц. Кунчев - здравният инспектор показа железни нерви

Здраве

Би Ти Ви с провокация към доц. Кунчев - здравният инспектор показа железни нерви

170771
на 28.06.2020
Би Ти Ви с провокация към доц. Кунчев - здравният инспектор показа железни нерви
Автор:   ПИК

Националният здравен инспектор доц. Ангел Кунчев показа железни нерви и голямо самообладание по време на гостуването си в студиото на Би Ти Ви. Доц. Кунчев беше провокиран на няколко пъти с подвеждащи въпроси, но демонстрира хладнокръвие и изтърпя атаките на националната телевизия, по известна като Божков ТВ.

препоръчано

„Обикновено е тезата е, че има много други заболявания, от които се умира повече. Сигурно е така, има години, в които грипът е взимал повече жертви. Само че едното не заменя другото. Грип пак ще има, но към него и всички останали заболявания се прибавя още едно. Всички чакахме да видим как ще протече у нас – италиано-испано-американския сценарий или по балканския. Никой нямаше как да предположи как ще протече“, каза членът на Националния оперативен щаб.

По думите му в нито един момент не е имало стратегия за всяване на паника.

Здравният инспектор отговори и на провокациите на Би Ти Ви с въпросите за репликите „Детските площадки ще станат морги“ и „Хладилните камиони няма да се ползват за съхранение на месо, а на трупове“, експертът каза: „Това не се ли случи в няколко държави? Искате да се чувстваме виновни, че това не се случи ли?“.

Той уточни, че председателят на Фармацевтичния съюз не е трябвало да се разследва за всяване на паника. „Мен лично най-много ме плаши липсата на лекари. Практиката ни показа, че тясното място на нашата система са специалистите, особено тези, които са най-търсени“, допълни доц. Кунчев.

Относно задължителното носене на маска доц. Кунчев обяви, че в началото заповедта е била отменена, защото се оказало, че обещанията за големи доставки не са се сбъднали. „Трудно и бавно се завъртя процесът на производство от български фирми. Няма как да задължиш хората да носят маски, ако нямат достъп до тях“, обясни доц. Кунчев.

Преди време експертът беше казал, че ще си скъса дипломата, ако горещото време не убие вируса, сега призова да изчакаме, защото високи температури има едва от няколко дни.

Сподели:
Бомба x
ТАЙНИ И ЗАГАДКИ: Масони пазят златото на Хитлер ТАЙНИ И ЗАГАДКИ: Масони пазят златото на Хитлер
ПИК TV x
САМО В ПИК TV: Проф. Михаил Мирчев с горещ коментар за датата на вота и уволнението си (ОБНОВЕНА) САМО В ПИК TV: Проф. Михаил Мирчев с горещ коментар за датата на вота и уволнението си (ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 231
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това