БЛАГОРОДНО: 10 тона капачки за два часа събраха във Варна

Животът днес

БЛАГОРОДНО: 10 тона капачки за два часа събраха във Варна

6775
на 14.04.2019
БЛАГОРОДНО: 10 тона капачки за два часа събраха във Варна
Автор:   ПИК

Стотици варненци се стекоха вчера пред Катедралата, за да предаат събраните от тях пластмасови капачки за рециклиране и така да дадат своя принос за закупуване на специална и много необходима техника за новородени деца във Варна.

препоръчано

Благодарение на инициативата хиляди доброволци досега са предали над 48 тона пластмасови капачки. Средствата са били достатъчни за закупуването на животоспасяваща техника за СБАГАЛ "Проф. Д-р Димитър Стаматов“ и прецизен неонатален веноскоп за МБАЛ "Св. Анна“.

Въпреки това в събота се проведе поредната мащабна акция по събиране на пластмасови капачки пред Катедралния храм. Организатор е сдружение "Аз Вярвам и помагам“, със съдействието на Община Варна, припомня "Монитор".

В голямото предаването на непотребни пластмасови капачки се включат над 25 000 души от цяла Североизточна България, обявиха организаторите.

Въпреки дъждовния съботен ден, стотици граждани от Варна и близките общини се явиха пред  големите контейнери, разположени на площада пред Катедралата и във времето от 9 до 11 часа бяха събрани над 10 тона пластмасови капачки.

Сподели:
Бомба x
Уникалните свойства на меда - ето какви са те Уникалните свойства на меда - ето какви са те
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК TV: Борисов и кабинета подпомагат общините с 3.7 милиона лева: Действаме максимално бързо за справяне с щетите от наводненията (ВИДЕО) ПЪРВО В ПИК TV: Борисов и кабинета подпомагат общините с 3.7 милиона лева: Действаме максимално бързо за справяне с щетите от наводненията (ВИДЕО)
ново
Днес: 35
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това