Близо 100 загинали при експлозия на цистерна в Нигерия (ВИДЕО)

Африка

Близо 100 загинали при експлозия на цистерна в Нигерия (ВИДЕО)

10651
преди 6 часа
Близо 100 загинали при експлозия на цистерна в Нигерия (ВИДЕО)
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Експлозия на цистерна в Северна Нигерия отне живота на най-малко 94 души, а около 50 бяха ранени, предаде "Франс прес", като се позова на полицията. Много от жертвите са се опитвали да съберат разлятото на пътя гориво, след като камионът катастрофирал снощи в щата Джигава, съобщи днес за АФП полицейският говорител Лауан Шийсу Адам.

препоръчано

„До момента сме потвърдили смъртта на 94 души и че около 50 са ранени“, каза той. По думите на говорителя цистерната се е преобърнала при опит да избегне сблъсък с друг тежкотоварен автомобил в Маджия.

свързани новини

След инцидента местни жители се струпали около превозното средство, за да съберат разлятото по пътя и крайпътните площи гориво. Полицаите, които се опитали да ги разубедят, били изтласкани обратно от тълпата, каза говорителят.

Нигерийската медицинска асоциация призова лекарите спешно да се явят в лечебните заведения, за да се справят с наплива от пациенти.

Миналия месец експлозия, причинена от сблъсък на цистерна с камион, превозващ пътници и добитък, отне живота на най-малко 59 души в западния нигерийски щат Нигер.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за 16 октомври: Пари за Лъва, секс за Близнаците и Рака САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за 16 октомври: Пари за Лъва, секс за Близнаците и Рака
ПИК TV x
Проф. Антоанета Христова с убийствена прогноза пред ПИК TV: Преговорите за правителство ще се влачат дълго. Ще има редовен кабинет, ако... (ВИДЕО) Проф. Антоанета Христова с убийствена прогноза пред ПИК TV: Преговорите за правителство ще се влачат дълго. Ще има редовен кабинет, ако... (ВИДЕО)
ново
Днес: 110
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК