Близо 250 арестувани на антиправителствени акции в Беларус

Европа

Близо 250 арестувани на антиправителствени акции в Беларус

4823
на 28.03.2021
Близо 250 арестувани на антиправителствени акции в Беларус
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Най-малко 245 демонстранти са били задържани на вчерашните протестни антиправителствени акции в Беларус, според съобщение, публикувана на сайта на правозащитния център „Вясна“, предаде ТАСС, цитирана от БНР.

препоръчано

Най-много са задържаните в столицата Минск – повече от 220 души.

В Минск и други градове снощи привърженици на опозицията се опитаха да проведат масови протестни акции, но те бяха пресечени от силите на реда.

От вътрешното министерство потвърдиха, че са били задържани хора „за нарушаване на обществения ред“.

В „Телеграм” опозиционният лидер Светлана Тихановска призова за преговори с ръководството на страната с международно посредничество, с цел намирането на "мирен изход от кризата в Беларус".

В страната нямаше големи антиправителствени протести, откакто силите за сигурност смазаха брутално масовите протести миналата година след изборите на 9 август, на които президентът Александър Лукашенко провъзгласи победа въпреки обвиненията, че вотът е фалшифициран.

 

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Телците да не помагат на безотговорни колеги, Раците да не дават заеми САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Телците да не помагат на безотговорни колеги, Раците да не дават заеми
ПИК TV x
УНИКАЛНО ШОУ В ПИК! Колтуклиева направи на салата Бареков насред центъра на София: Как не те е срам! Целуваше задниците на... (ВИДЕО) УНИКАЛНО ШОУ В ПИК! Колтуклиева направи на салата Бареков насред центъра на София: Как не те е срам! Целуваше задниците на... (ВИДЕО)
ново
Днес: 11
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК