Близък помощник на убития лидер на “Ислямска държава“ заловен в Истанбул

Балкани

Близък помощник на убития лидер на “Ислямска държава“ заловен в Истанбул

4563
на 03.05.2021
Близък помощник на убития лидер на “Ислямска държава“ заловен в Истанбул
Автор:   ПИК

Дясната ръка на убития терористичния лидер на “Ислямска държава“ Абу Бакр ал Багдади - афганистански гражданин с кодово име "Басим", е бил заловен в Истанбул в съвместна операция на турските разузнавателни и полицейски служби, пише "Дейли Сабах".

препоръчано

Афганистанският гражданин, идентифициран само с кодовото име Басим, е бил задържан в квартал “Аташехир“ от азиатската страна на града в сряда, се казва в изявление на полицията в Истанбул, предава "Фокус".

В новинарските съобщения за съвместната операция с разузнавателната агенция на Турция се казва, че заподозреният е участвал в укриването на Ал Багдади в провинция Идлиб в Сирия след значителната загуба на влияние на терористичната групировка през 2019 г.

Басим е заподозрян в организиране на обучение в полза на “Ислямска държава“, докато е бил в Сирия и Ирак, както и че е участвал във вземане на решения. Той е пристигнал в Турция с фалшив паспорт и лична карта.

Сподели:
Бомба x
Седем начина да преборите самотата Седем начина да преборите самотата
ПИК TV x
САМО В ПИК TV: Миро от Биг Брадър строял жилищен комплекс за милиони преди смъртта си САМО В ПИК TV: Миро от "Биг Брадър" строял жилищен комплекс за милиони преди смъртта си
ново
Днес: 36
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това