Блинкън изрази безпокойство за безопасността на лидерите на венецуелската опозиция

Америка

Блинкън изрази безпокойство за безопасността на лидерите на венецуелската опозиция

16279
на 03.08.2024
Блинкън изрази безпокойство за безопасността на лидерите на венецуелската опозиция
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Американският държавен секретар Антъни Блинкън разговаря снощи с лидерите на венецуелската опозиция Едмундо Гонсалес Урутия и Мария Корина Мачадо във връзка със спорните президентски избори в южноамериканската страна, предаде Ройтерс, като се позова на изявление на Държавния департамент на САЩ.

препоръчано

Блникън поздрави Гонсалес с това, че "е получил най-много гласове" в изборите в неделя. Той призна в четвъртък кандидата на опозицията във Венецуела за победител в изборите, припомни Ройтерс.

В същото време държавният секретар изрази безпокойство за безопасността на кандидат-президента и на Мачадо, посочи Държавният департамент на САЩ. Оглавяваното от нея движение "Венте Венецуела" заяви, че шестима мъже с качулки са преодолели охраната, влезли са в централата на движението в Каракас, взели са оборудване и са опустошили обекта.

Националният избирателен съвет (НИС) на Венецуела обяви снощи, че резултатите след преброяване на близо 97% от гласовете от състоялите се в неделя президентски избори потвърждават победата на досегашния държавен глава Николас Мадуро с малко под 52%.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Вижте ексклузивния хороскоп на Алена за събота - личните отношения на Стрелците им създават проблеми, Рибите подвластни на чувствата САМО В ПИК: Вижте ексклузивния хороскоп на Алена за събота - личните отношения на Стрелците им създават проблеми, Рибите подвластни на чувствата
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК TV! Бойко Борисов в Асеновград: Никой, освен нас, не желае да има правителство - Промяната искат да излъжат, че изборите са били опорочени (ОБНОВЕНА/ВИДЕО) ПЪРВО В ПИК TV! Бойко Борисов в Асеновград: Никой, освен нас, не желае да има правителство - Промяната искат да излъжат, че изборите са били опорочени (ОБНОВЕНА/ВИДЕО)
ново
Днес: 60
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК