Блинкън отложи пътуването си до Близкия Изток

Америка

Блинкън отложи пътуването си до Близкия Изток

11447
на 13.08.2024
Блинкън отложи пътуването си до Близкия Изток
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън е отложил пътуването си до Близкия изток заради напрежението в региона. Той планираше да потегли за региона днес, предаде Ройтерс. Агенцията се позовава на американското издание "Аксиос", цитирано от БТА.

препоръчано

Пътуването на дипломат номер едно на САЩ е било отложено заради несигурната ситуация, пише американското издание.

Блинкън трябваше да пътува до Близкия изток за пореден път като част от усилията на САЩ за постигане на напредък в преговорите за прекратяване на огъня между Израел и "Хамас" в ивицата Газа.

По-рано днес "Хамас" изстреля две ракети, насочени към Тел Авив за първи път от месеци насам. А Израел предприе нови въздушни удари по анклава. 

Иран от своя страна днес отхвърли призива на три европейски държави да се въздържа от ответни атаки, които биха могли да доведат до по-нататъшна ескалация на регионалното напрежение, наричайки това искане "прекомерно". В съвместно изявление вчера лидерите на Великобритания, Франция и Германия призоваха Иран и неговите съюзници да се въздържат от ответни действия на убийството на политическия лидер на "Хамас" Исмаил Хания миналия месец в Техеран. Иран обвинява Израел за убийството.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Вижте ексклузивния хороскоп на Алена за събота - личните отношения на Стрелците им създават проблеми, Рибите подвластни на чувствата САМО В ПИК: Вижте ексклузивния хороскоп на Алена за събота - личните отношения на Стрелците им създават проблеми, Рибите подвластни на чувствата
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК TV! Бойко Борисов в Асеновград: Никой, освен нас, не желае да има правителство - Промяната искат да излъжат, че изборите са били опорочени (ОБНОВЕНА/ВИДЕО) ПЪРВО В ПИК TV! Бойко Борисов в Асеновград: Никой, освен нас, не желае да има правителство - Промяната искат да излъжат, че изборите са били опорочени (ОБНОВЕНА/ВИДЕО)
ново
Днес: 49
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК