Вход
София
Времето в София 11 o C

БЛС: Не забравяйте! От COVID-19 се умира, статистиката е красноречива

БЛС: Не забравяйте! От COVID-19 се умира, статистиката е красноречива

на 25.09.2020
19698
0
БЛС: Не забравяйте! От COVID-19 се умира, статистиката е красноречива
Автор: ПИК
25.09.2020
0
19698

Изминаха близо 8 месеца от началото на епидемията от Ковид-19 у нас. Близо 800 са загиналите, сред тях и 10 лекари, колеги, които не успяха да спечелят битката с коварната болест. Отиде си цяла фамилия лекари - сем. Вакльови от с. Белица, отиде си и д-р Милан Първанов, човекът - болница, както го наричаха съгражданите му. 

УВЕРЕНОСТ! Зам.-председателят на БЛС: Здравната система ще издържи на епидемията

УВЕРЕНОСТ! Зам.-председателят на БЛС: Здравната система ще издържи на епидемията

Здравната система ще издържи на епидемията, но се нуждае...

на 12.07.2020

На фона на тези човешки трагедии у нас в медийното и публично пространство продължават да се изнасят противоречиви твърдения, неподкрепени с научни факти, изразяващи единствено лично мнение. Това се казва в позиция на БЛС. 

Ето какво заявяват още от БЛС: 

Особено тревожни обаче са посланията, които са отправени от колеги – лекари, както и други подобни мнения:

"Няма никакъв смисъл от тези маски освен психологически. Освен това тези маски създават измамното чувство, че сме защитени…"

"Коронавирусът е обща вирусна инфекция, която се самоограничава. Излекуваните не са излекувани. Това са хора, на които им е минало."

Твърдения, които на фона на нечовешките усилия, стоицизъм и себеотдаденост на всички медицински специалисти, работещи с Ковид-19 са обидни, демотивиращи, лишени от лекарска етика и професионална колегиалност.

Нещо повече: в резултат на разнопосочното говорене логично и населението у нас все още не е на 100 процента убедено, че трябва да се предпазва. Наблюдава се масово неглижиране на противоепидемичните мерки на фона на предстоящата грипна вълна.

БЛС иска спешни пунктове за тестване за COVID-19

БЛС иска спешни пунктове за тестване за COVID-19

Да бъдат създадени спешни пунктове за тестване за...

на 15.07.2020

БЛС е категоричен, че подаването на противоречиви сигнали в публичното и медийното пространство, особено от колеги-лекари, е недопустимо. Объркването на обществото поставя в риск здравето на все повече хора. Води до недоверие към медицинската наука и постиженията, които тя има. Нещо повече - хвърля сянка върху работата и усилията на всички медици: от тези в спешната помощ, през личните лекари и колегите от Регионалните здравни инспекции до работещите в Ковид отделенията, които не излизат оттам със седмици и дават живота и здравето си, за да се грижат за тежко болните пациенти.

БЛС призовава спазвайте физическа дистанция, носете маски, не забравяйте дезинфекцията. Спазването на тези простички правила всъщност съхранява не само Вашето здраве, а и това на близките Ви. Не забравяйте: от Ковид-19 се умира, статистиката е красноречива. Колко още пациенти и лекари трябва да ни напуснат, за да повярваме, че вирусът не е безобиден? Изисква се единствено разумно поведение, но и разумно и подкрепено с доказателства говорене

Сподели:
свързани новини
Шефът на БЛС с шокиращо признание: Парите за COVID-19 не стигат до всички Шефът на БЛС с шокиращо признание: Парите за COVID-19 не стигат до всички
От началото на кризата не всички, които работят на първа...
на 04.08.2020
БЛС искат пункт за набиране на проби за COVID-19 извън болниците БЛС искат пункт за набиране на проби за COVID-19 извън болниците
От Българския лекарски съюз (БЛС) настояват да има пункт...
на 21.09.2020
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
За кого ще гласувате при избори днес?
Общо гласували: 34715
архив

Мъж и жена седят пред камината. Жената плете, а мъжът чете вестник. Жената: – Скъпи, на челото ти е кацнала една муха! Мъжът: – Да не искаш да кажеш, че съм лайно? – Хмм, една жена може да греши, но една муха - никога...

x
Борисов: Трябва да насочим вниманието си към възрастните и болните! Агресията на противниците ни плаши хората и показва истинските им лица (ВИДЕО)
x
Тези зодии се влюбват сляпо
x