БНТ с премиера на "Бащата" в "БГ киновечер"

ГАЛЕРИЯ ШОУ

БНТ с премиера на "Бащата" в "БГ киновечер"

5137
на 17.02.2022
БНТ с премиера на Бащата в БГ киновечер
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

На 20 февруари (неделя) от 21:00 ч., БНТ 1 ще излъчи телевизионна премиера на филма "Бащата" в неделната поредица "БГ киновечер".

препоръчано

"Бащата" печели много фестивални награди, сред които "Кристален глобус" за най-добър филм от кинофестивала "Карлови Вари". Журито на фестивала "Златна роза" го отличава за най-добър филм, най-добър сценарий и най-добра мъжка роля, споделена между Иван Бърнев и Иван Савов.

Филмът печели голямата награда на фестивала в Тирана, наградата за режисура и наградата на публиката в Сахалин, Русия, както и наградата за най-добър филм, наградата на младежкото жури и на критиката на филмовия фестивал в Арас, Франция. През 2020 г. е избран да бъде българското предложение за чуждоезичен филм на наградите Оскар.

Режисьори на "Бащата" са Кристина Грозева и Петър Вълчанов. Оператор е Крум Родригес, а музиката е на Христо Намлиев. В ролите зрителите ще видят Иван Бърнев, Иван Савов, Таня Шахова, Христофор Недков и Маргита Гошева.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 10 май - Овните да внимават в отношенията с близки и познати, неприятна новина ще ядоса Водолеите САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 10 май - Овните да внимават в отношенията с близки и познати, неприятна новина ще ядоса Водолеите
ПИК TV x
САМО В ПИК TV! Мария Габриел проговори защо не е в евролистата на ГЕРБ и дали е обидена заради проваленото й премиерстване (ВИДЕО) САМО В ПИК TV! Мария Габриел проговори защо не е в евролистата на ГЕРБ и дали е обидена заради проваленото й премиерстване (ВИДЕО)
ново
Днес: 96
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК