BG EN

Бобени кюфтета с чеснов сос

ГОРЕЩО
Рецептите на деня

Бобени кюфтета с чеснов сос

26916
на 13.11.2012
Бобени кюфтета с чеснов сос
Необходими продукти: 1/2 пакет (400 г) боб 1/2 връзка ситно нарязан пресен лук 2 с.л. ситно нарязан пресен магданоз 1/2 ч.л. червен пипер 1/2 ч.л. чубрица 1/2 ч.л. джоджен 1/2 ч.л. кимион сол на вкус брашно за овалване олио за пържене За соса: 1/2 ч.ч. орехи 1/2 ч.ч. зехтин 1/2 ч.ч. галета 3/4 ч.ч. вода 3-4 скилидки чесън сол на вкус Начин на приготвяне: Бобът се сварява и хубаво се отцежда в гевгир. Прибавят се лукът, подправките и сол на вкус. Сместа хубаво се омесва и се оставя да изстине. Престоява около 30 минути в хладилник. Оформят се кюфтенца, които леко се приплескват и овалват в брашно. Едната половина може да се изпържат, а другата половина да се изпекат във фурната. За пържените олиото трябва да е съвсем малко и едва да покрива тигана, за да не се разпаднат. Тези за печене се нареждат в тава с хартия за печене и се поливат с малко зехтин. Пекат се 15-20 минути на 200 градуса, след което се обръщат да се запекат за кратко и от другата страна. Сервират се с чеснов сос, който се приготвя, като се пасират последователно орехите и чесънът, добавя се зехтинът, а след това и галетата. Накрая се налива постепенно водата до желаната гъстота.
препоръчано
Сподели:
Бомба x
ИДВАТ ДЪЖДОВЕ! Слънцето пробива мъглите край Дунав, но следобед над планините се задават гръмотевици (КАРТИ) ИДВАТ ДЪЖДОВЕ! Слънцето пробива мъглите край Дунав, но следобед над планините се задават гръмотевици (КАРТИ)
ПИК TV x
В Италия изумени от Росен Желязков - ето защо (СНИМКИ/ВИДЕО) В Италия изумени от Росен Желязков - ето защо (СНИМКИ/ВИДЕО)
ново
Днес: 143
hot
най-четени новини в момента
Сега
19891
четат ПИК