Бобошево се оплаква от проблеми със сметосъбирането

Региони

Бобошево се оплаква от проблеми със сметосъбирането

1748
на 05.05.2021
Бобошево се оплаква от проблеми със сметосъбирането
Автор:   ПИК

Контейнерите за смет в Бобошево се препълниха по празниците заради редуциран график на сметосъбирането в общината, казаха от администрацията.

препоръчано

Особено препълнени са контейнерите на входа на града откъм Кюстендил,  забелязват пътуващи по направлението за Благоевград и Рилския манастир.

След като съветниците отхвърлиха предложението на кмета на Общината Крум Маринов и отказаха да повишат таксата смет за битовите отпадъци, от администрацията намалиха графика по сметосъбирането в града и в общината.

И отпадъкът се натрупва за часове, особено сега, по празниците. Костадин Гергинов, зам.-кмет на Бобошево, коментира ситуацията:

„От 26 до 30, 30 и нещо хиляди плащаме на месец на изкарването на депото в Благоевград и разходите са ни много големи. При 5,6 лева на семейство максимум до десет на годината просто е невъзможно. Сега и с тая пандемия като направиха и отсрочки за данъците“. Особено замърсено е на входа на града откъм областния град Кюстендил.

„Събота и неделя дойдат от София такива даже, които си пуснаха декларации, че не искат за къщи, в които не живеят да си плащат данъци за боклук и всичко изсипват там“.

Сподели:
Бомба x
Любовен хороскоп за май Любовен хороскоп за май
ПИК TV x
САМО В ПИК TV! Лъсна голяма тайна за Емил Костадинов: вицето на БФС с курс към родилното, тази красавица ще го дари с... САМО В ПИК TV! Лъсна голяма тайна за Емил Костадинов: вицето на БФС с курс към родилното, тази красавица ще го дари с...
ново
Днес: 10
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това