Богомил Грозев остава шеф на Стария Пловдив заради кабинетния мораториум

КУЛТУРА

Богомил Грозев остава шеф на Стария Пловдив заради кабинетния мораториум

7724
на 28.04.2021
Богомил Грозев остава шеф на Стария Пловдив заради кабинетния мораториум
Автор:   ПИК

Община Пловдив чака одобрение от Министерството на културата за правилата за избор на нов директор на ОИ „Старинен Пловдив“. Те са изпратени още преди седмица и процедурата за избор на практика е задвижена.

препоръчано

Тя обаче може да бъде забавена заради мораториума за назначаване на висши длъжности до края на май, който беше гласуван в новия парламент по настояване на опозицията. 

„Процедурата за избор е задвижена и чакаме отговор от министерството. Правилата са като при последния конкурс – хуманитарно образовани в областите история, археология, туризъм, антропология, социология и култура“, каза Руска Вълева от „Маркетинг и комуникации“ към общината, цитирана от "Марица".

Изисква се и поне 3 години опит в съответното професионално направление.

Бившият журналист от Нова телевизия бе назначен от кмета Здравко Димитров през февруари миналата година. Кметът на няколко пъти бе казвал, че конкурс за длъжността ще има. 

Шефът на „Старинен Пловдив“ Богомил Грозев отказа коментар дали смята да се яви на конкурса. Той обясни още преди година, че е завършил Минно-геоложкия университет в София. 

Това е първият конкурс за избор на директор на ОИ „Старинен Пловдив“ от 2006 г. насам.

Тогава за шеф на института беше избрана Весела Илиева. Без конкурс след това на апетитното място се настаниха Наташа Димитрова, Теодора Стойкова, Амелия Гешева, Милко Кафтански и Йордан Илиев.

 

Сподели:
Бомба x
Любовен хороскоп за май Любовен хороскоп за май
ПИК TV x
САМО В ПИК TV! Лъсна голяма тайна за Емил Костадинов: вицето на БФС с курс към родилното, тази красавица ще го дари с... САМО В ПИК TV! Лъсна голяма тайна за Емил Костадинов: вицето на БФС с курс към родилното, тази красавица ще го дари с...
ново
Днес: 9
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това