БОДРА СМЯНА: Дъщерята на дизайнерката София Борисова с първа самостоятелна колекция (СНИМКИ)

ФОТОГАЛЕРИЯ

БОДРА СМЯНА: Дъщерята на дизайнерката София Борисова с първа самостоятелна колекция (СНИМКИ)

7658
на 08.04.2021
БОДРА СМЯНА: Дъщерята на дизайнерката София Борисова с първа самостоятелна колекция (СНИМКИ)
Автор:   ПИК

С първата си самостоятелна колекция, вдъхновена от Холивуд, се похвали дъщерята на дизайнерката София Борисова. 24-годишната Доротея Борисова е възпитаник на Модната академия в Милано, откъдето се върна като бакалавър в специалността "Моден дизайн". 

препоръчано

Въпреки, че вече от 28 години майка й диктува модата в България и Дори е израснала по ревюта, когато дошъл моментът да избира своята професия, се насочила към медицината. "Бях решила, че ще уча медицина. Дълго време се подготвях с курсове по химия и биология. Но в един момент се усетих, че от толкова учене останах без приятели. И си казах: "Това не е за мен! Не мога да дам 10 години от живота си за сметка на приятелите и семейството си", признава пред репортер на ПИК младото подкрепление на София Барисова.  

Тогава животът й влязъл в правилния коловоз и Доротея продължила с това, с което е закърмена от малка. "Кандидатствах спонтанно в 3 университета в Милано, приеха ме, но не можех да избера в кой от трите искам да уча. С майка ми решихме проблема с "ези-тура". Не съжалявам за избора си", добавя младата дизайнерка. 

Обучението й в бакалавър по моден дизайн продължило три години, като студентите получавали привилегията да следят от близо случващото се зад кулисите на най-големия моден форум в града - "Милано Фешън Уийк". И докато за останалите от випуска на Доротея това било незабравимо приключение, за нея била рутина.  

"Състудентите ми подхождаха към този вид стажуване на модната седмица с голямо вълнение. Обикновено бяха супер впечатлени, докато аз съм го гледала този филм толкова много пъти. Всички се впечатляваха и от друго - от това, което им разказвах за модните ревюта в България. Докато на "Милано Фешън уийк" например презентираха 40 рокли с 40 манекенки, тук обикновено показваме 40 рокли с 5 манекенки. Не можеха до повярват, че това е възможно", разказва още Доротея Борисова.

Пандемията от коронавирус объркала плановете й да продължи обучението си за магистър по моден дизайн в Лондон. Но Доротея не съжалява, тъй като, ако беше заминала за Острова нямаше да може да реализира първата си авторска колекция.

"Вдъхновена е от холивудския блясък, с повече пера, дантела, тюл... Всички клонят към по-пищните рокли, защото искат да се покажат след тази досадна пандемия", завършва отмяната на София Борисова. За някои от роклите си самата Доротея е влязла в ролята на модел. 

Сподели:
Бомба x
Астролог: Денят е успешен само за оптимистите Астролог: Денят е успешен само за оптимистите
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! ГЕРБ с първи думи след връчването на мандата: Няма да бавим излишно процедурата (ОБНОВЕНА) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! ГЕРБ с първи думи след връчването на мандата: Няма да бавим излишно процедурата (ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 222
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това