Божидар Божанов: Третият мандат е невъзможен

Политика

Божидар Божанов: Третият мандат е невъзможен

31442
на 07.07.2024
Божидар Божанов: Третият мандат е невъзможен
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Ако гледаме анонсите на всички партии, третият мандат е невъзможен. Кризата е заради нереформираните институции - съдебна власт и служби.

препоръчано

Това заяви пред БНР Божидар Божанов, заместник-председател на ПГ на ПП-ДБ.

Според него трябва да се спре с мантрите "никога нищо с никого", защото няма как да има формация в парламента със 121 депутати.

По думите му има един "невидим елемент, който чупи конституционната логика и не позволява на едни партии да седнат да преговарят за съставяне на правителство с други и да си говорят по приоритети":

"Това е използването на прокуратурата и службите за натиск върху политическата система. Те са концентрирани в момента около Делян Пеевски и неговото влияние там, поне така се смята. Това е моделът".

Божанов посочи като притеснителна серията от смяна на областни управители, която провежда служебният премиер Димитър Главчев:

"Сменят се хора на ГЕРБ с хора на ДПС и то конкретно - хора на Делян Пеевски. По-големият казус са смените в службите. Изведнъж се оказва, че само хората, назначени от квотата на ПП-ДБ, се оказват неподходящи, а от квотите на ГЕРБ и на ДПС си остават. Буди притеснение как се отива и се почистват службите от хора, които имат професионален опит, не са парашутисти".

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Телците да не помагат на безотговорни колеги, Раците да не дават заеми САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Телците да не помагат на безотговорни колеги, Раците да не дават заеми
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК! Джейхан Ибрямов остава за постоянно в ареста - човекът на Доган отказал да говори пред разследващите, натъпкал половината от белязаните пари в сакото (ОБНОВЕНА) ПЪРВО В ПИК! Джейхан Ибрямов остава за постоянно в ареста - човекът на Доган отказал да говори пред разследващите, натъпкал половината от белязаните пари в сакото (ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 1
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК