Бойко Борисов ексклузивно пред ПИК с първи коментар за аферата в ПП: Асен Василев трябва да ни убеди, че няма проблем с "Чаталджа"! В нашата партия знаете как постъпваме в такива ситуации (ВИДЕО)

ПИК TV

Бойко Борисов ексклузивно пред ПИК с първи коментар за аферата в ПП: Асен Василев трябва да ни убеди, че няма проблем с "Чаталджа"! В нашата партия знаете как постъпваме в такива ситуации (ВИДЕО)

374612
на 18.01.2024
Бойко Борисов ексклузивно пред ПИК с първи коментар за аферата в ПП: Асен Василев трябва да ни убеди, че няма проблем с Чаталджа! В нашата партия знаете как постъпваме в такива ситуации (ВИДЕО)

Последвайте ни в Google News Showcase

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов коментира ексклузивно пред ПИК и репортерката Цвети Борисова разразилия се скандал с щаб квартирата на "Продължаваме промяната" на ул. "Чаталджа". Бившият премиер намекна, че при ротацията финансовият министър ще трябва да обясни на лидерите на сглобката, че няма проблем  с продажбата на имота.

"Вчера го питах на комисията Лорер (б.а. на председателстваната от Борисов комисия по външна политика), той каза: "Купил съм, продал съм. КПКОНПИ се занимава сега." Не съм бил там, не мога да ви отговоря. Знаете, че в моята партия по друг начин гледаме на тези неща", обясни пред ПИК TV председателят на ГЕРБ.

На въпрос за изказванията на депутата от ГЕРБ Делян Добрев, че Асен Василев не трябва да е финансов министър, Борисов заяви: "Не мога да коментирам какво решение ще вземат другите партии. Тепърва Мария и Денков ще си говорят. После ще говорят с нас. Предполагам, че тогава и по тази тема ще трябва да ни уверят, че няма нещо, което да е проблемно."

Относно намеците на Николай Денков и Тодор Тагарев, че трябва да се пренапишат учебниците по история и ролята на Русия в тях, Борисов каза:

"Най-малко сега, когато ние толкова много помощ даваме за Украйна, трябва да се говори за пренаписване на историята. Историята си е история. Мога да ви уверя, че докато ние сме в управлението, няма да бъде преиначена историята такава, каквато е. Чух и за стихотворението "Аз съм българче". Както съм казвал и преди, майка ми винаги ще ми е майка, Бог да я прости. Моите внуци ще са горди, че са българчета и ще го рецитират това стихотворение. Това ще е първа гордост и за мен, докато съм жив. И във всички случаи, както е молитвата "Отче наш", вечер, когато я казваме, това стихотворение ще остане завинаги в паметта на нашите деца."

А за бутането на Паметника на Съветската армия и за намеренията да се мести и Паметника на Альоша, Бойко Борисов обясни: "Мисля, че за паметниците трябва да се правят референдуми в населените места, защото има различни мнения, а демокрацията изисква това - да се чуят всички мнения. И това е работа на местните общности. Иначе има тоталитарни паметници, които не им е мястото в центъра на градовете. Затова има музей на социалистическото изкуство, където всеки, който поиска, може да ги види".

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 12 май - непредвидени трудности изнервят Телците, Стрелците да очакват финансови постъпления САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 12 май - непредвидени трудности изнервят Телците, Стрелците да очакват финансови постъпления
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО СТУДИО НА ПИК TV! Шокиращи подробности за нападението над Колтуклиева на митинга на ПП. Страхил Ангелов: Представете си, ако бях ритнал Цънцарова (ВИДЕО) ИЗВЪНРЕДНО СТУДИО НА ПИК TV! Шокиращи подробности за нападението над Колтуклиева на митинга на ПП. Страхил Ангелов: Представете си, ако бях ритнал Цънцарова (ВИДЕО)
ново
Днес: 45
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК