Бойко Рашков подслушвал хора на Румен Радев. МВР шефът скаран с президента заради разработка срещу Пламен Узунов и Николай Копринков

ТОП НОВИНАТА

Бойко Рашков подслушвал хора на Румен Радев. МВР шефът скаран с президента заради разработка срещу Пламен Узунов и Николай Копринков

86954
на 22.05.2022
Бойко Рашков подслушвал хора на Румен Радев. МВР шефът скаран с президента заради разработка срещу Пламен Узунов и Николай Копринков
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Вътрешният министър Бойко Рашков е в обтегнати отношения с президента Румен Радев заради тайно разследване на МВР за корупция срещу съветниците на държавния глава Пламен Узунов и Николай Копринков. Секретна разработка срещу окъпаните в скандална слава сътрудници на президента се води от няколко месеца, като двамата дори били поставени под СРС наблюдения и телефоните им се подслушвали. 

WINBET – персонални бонуси всеки ден! (18+)

препоръчано

Твърди се, че Бойко Рашков лично е спуснал заповедта за подслушване на телефоните на президентските секретари още миналата есен след множество постъпили сигнали в Инспектората на МВР, че Копринков и Узунов търгуват с полицейски и митнически назначения и прибират тлъсти подкупи. Според оперативни данни на МВР тарифата за шефски пост в митниците, прибирана от съветниците на Радев, достигала до 100 хил. евро, като Копринков и Узунов напълнили със свои хора митниците в Лесово, Свиленград, Стрезимировци и Капитан Андреево, както и куп полицейски управления в цялата страна, пише столичен таблоид.

Смята се, че целта на секретната разработка била не двамата да бъдат арестувани и осветени като проводници на корупцията, а да бъдат компрометирани пред президента. Румен Радев обаче е приел като атака срещу него разследването. Не е ясно как президентът е разбрал, че секретарите му по вътрешна политика и антикорупция са подслушвани, но със сигурност информацията за това не е стигнала до него от Бойко Рашков. 

През лятото на 2020 г. Пламен Узунов, който е бивш министър на МВР в служебния кабинет на Огнян Герджиков, беше арестуван в рамките на разследване за търговия с влияния с русенския бизнесмен Пламен Бобоков, а прокуратурата извади наяве чатове между двамата.

В последствие съдът определи ареста на Узунов като неправомерен. Корупционният скандал тъкмво бе отшумял, когато миналото лято съветникът на Радев бе заснет на среща с бившия митнически шеф Петко Петков в столичен ресторант. Двамата бяха заснети да комуникират помежду си с бележки, а накрая Узунов си тръгна от заведението с обемист плик. 

На следващия ден племенницата на бившия митнически шеф Евелина Харизанова бе назначена за началник на "Митница Тракийска". 

Пред последните седмици Бойко Рашков е започнал ударно да разследва съмнителни назначения в МВР и да отстранява полицейски началници, за които имало данни, че са протежета на Узунов и Николай Копринков. 

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 18 април - денят носи успех за Телците, Стрелците имат възможност да попълнят банковата си сметка САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 18 април - денят носи успех за Телците, Стрелците имат възможност да попълнят банковата си сметка
ПИК TV x
СКАНДАЛНО БЕЗДЕЙСТВИЕ: Още не са разпитвали Бойко Рашков и Асен Василев за ОПГ-то в митниците (ВИДЕО) СКАНДАЛНО БЕЗДЕЙСТВИЕ: Още не са разпитвали Бойко Рашков и Асен Василев за ОПГ-то в митниците (ВИДЕО)
ново
Днес: 97
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК