Бойко с невероятен удар срещу...

ЧАС ПИК

Бойко с невероятен удар срещу...

1026291
на 08.01.2021
Бойко с невероятен удар срещу...

Ужасяващи съобщения за вихър на пандемията от коронавирус продължават да валят от Европа всеки ден. Великобритания бележи рекорд след рекорд по най-много заразени за ден - цели 61 000.

препоръчано

А Франция и Германия дори с драконовски мерки и забрана за излизане от домовете не успяват да намалят нарастването на болните. Берлин отчита по над 30 000 нови случая, а Париж - над 12 000, заради което до края на месеца не се предвижда никакво разхлабване на много строгите забрани.

В Гърция пък наказват свещеници за неспазване на мерките и въпреки пълния локдаун, епидемията там вилнее, заради което мерките стават все по-сериозни. 

Макрон се провали дори и с ваксинацията, която върви в пъти по-бързи темпове в България.

На фона на всички тези страховити новини от цяла Европа нашата страна само за три седмици с предприетите от правителството и щаба мерки се превърна в остров на спасението. 

Решението на премиера Бойко Борисов да не изтезава сънародниците си със забрана за излизане от домовете по празниците, както и да остави работещи магазините и бизнеса, се оказа най-добрият начин да стимулира хората да спазват леките мерки у нас. Народът му се отблагодари, като показа, че му има доверие и наистина масово се изпълняваха необходимите ограничения, които у нас са сред най-леките в Европа. 

Резултатът е, че планът на Борисов нанесе  удар срещу вилнеещата само допреди месец пандемия. 

На 9 декември здравното министерство отчете цели 3980 новодиагностицирани с COVID-19 лица при 9715 PCR теста. В пика на пандемията в средата на миналия месец новите случаи бяха над 40 на сто от тестваните, в болница бяха над 7000 заразени и над 700 от тях се лекуваха в интензивни отделения. Смъртоносният размах на вируса отнемаше ежедневно по 150-200 живота. 

Но само 3 седмици по-късно с най-леките мерки, наложени от Борисов и екипа му, България си отдъхна и вече отчитаме редовно под 1000 случая на ден и под 100 починали. Но по-важното е, че ударът срещу пандемията е траен и вече под 10% от тестваните се оказват положителни.

Така правилното държавническо решение на Борисов, освен че спаси стотици животи буквално, спаси и в пъти повече нерви на хората, чиито бизнеси и прехрана щяха да бъдат окончателно съсипани, ако беше последван примерът на повечето европейски страни, които наложиха пълен локдаун и заключиха гражданите си. 

Сподели:
Бомба x
Задава се ретрограден Меркурий - как ще се отрази на всяка зодия Задава се ретрограден Меркурий - как ще се отрази на всяка зодия
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК: Борисов и правителството удължиха извънредната епидемична обстановка до 30 април! Досега са отпуснати 2 млрд. за запазване на заетостта и за подкрепа на бизнеса (ВИДЕО) ПЪРВО В ПИК: Борисов и правителството удължиха извънредната епидемична обстановка до 30 април! Досега са отпуснати 2 млрд. за запазване на заетостта и за подкрепа на бизнеса (ВИДЕО)
ново
Днес: 309
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това