Боливия подкрепи Мадуро и определи оспорването на изборните резултат като "опити за преврат"

Америка

Боливия подкрепи Мадуро и определи оспорването на изборните резултат като "опити за преврат"

9372
на 02.08.2024
Боливия подкрепи Мадуро и определи оспорването на изборните резултат като опити за преврат
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Лявото правителство на Боливия осъди това, което определи като "опит за преврат" срещу президента на Венецуела Николас Мадуро, след като обявяването на победата му на изборите миналата седмица предизвика протести на опозицията, която твърди, че става дума за измама, предаде Ройтерс.

препоръчано

В същото време Върховният съд на Венецуела прие искането на президента Николас Мадуро всички кандидати за президент да представят своите резултати от гласуването, докато спорът за резултатите от изборите през миналия уикенд се проточва.

В сряда Мадуро заяви, че неговата социалистическа партия е готова да представи всички резултати от гласуването и поиска от Върховния съд да гарантира, че всички партии ще направят същото.

Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън заяви тази вечер, че кандидатът на опозицията очевидно е спечелил повече гласове, припомня Ройтерс.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Вижте ексклузивния хороскоп на Алена за събота - личните отношения на Стрелците им създават проблеми, Рибите подвластни на чувствата САМО В ПИК: Вижте ексклузивния хороскоп на Алена за събота - личните отношения на Стрелците им създават проблеми, Рибите подвластни на чувствата
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК TV! Бойко Борисов в Асеновград: Никой, освен нас, не желае да има правителство - Промяната искат да излъжат, че изборите са били опорочени (ОБНОВЕНА/ВИДЕО) ПЪРВО В ПИК TV! Бойко Борисов в Асеновград: Никой, освен нас, не желае да има правителство - Промяната искат да излъжат, че изборите са били опорочени (ОБНОВЕНА/ВИДЕО)
ново
Днес: 80
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК