Болницата в Мездра получи апарат за кислородна терапия на COVID-19

Региони

Болницата в Мездра получи апарат за кислородна терапия на COVID-19

3878
на 05.12.2020
Болницата в Мездра получи апарат за кислородна терапия на COVID-19
Автор:   ПИК

С финансовата подкрепа на община Мездра многопрофилната болница за активно лечение в града беше оборудвана с дихателен апарат за кислородна терапия на пациенти с COVID-19.

Апаратът е за лечение на болни с белодробна недостатъчност и тежка форма на коронавирусна инфекция. Монтиран е в отделението по анестезиология и интензивно лечение, където има шест легла за COVID-пациенти. Новото оборудване е на стойност 32 000 лева. Местната управа в Мездра дари на общинската болница и костюми и предпазни средства от висок клас за медиците на първа линия. В лечебното заведение има и COVID-отделение за по-лека форма на инфекцията с 21 легла.

Междувременно стана ясно, че болницата е подобрила финансовите си резултати въпреки кризата. За първите девет месеца на годината лечебното заведение е увеличило печалбата си с 25% спрямо същия период миналата година. Размерът ѝ е 215 000 лева, отбелязва БНР.препоръчано
Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Топ астроложката Алена с ексклузивен хороскоп за неделя - Девите да не правят необмислени неща, Близнаците да не взимат крайни решения САМО В ПИК! Топ астроложката Алена с ексклузивен хороскоп за неделя - Девите да не правят необмислени неща, Близнаците да не взимат крайни решения
ПИК TV x
САМО В ПИК TV: Бившият мъж на Маги Сидерова сви семейно гнездо с вдовицата на Митко Лудия (ВИДЕО) САМО В ПИК TV: Бившият мъж на Маги Сидерова сви семейно гнездо с вдовицата на Митко Лудия (ВИДЕО)
ново
Днес: 42
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това