Болница „Пълмед“ и „Булфарма“: Ще заведем иск срещу кметa на район Западен в гр. Пловдив за уронване на престижа

ГОРЕЩО

Болница „Пълмед“ и „Булфарма“: Ще заведем иск срещу кметa на район Западен в гр. Пловдив за уронване на престижа

24198
на 18.06.2024
Болница „Пълмед“ и „Булфарма“: Ще заведем иск срещу кметa на район Западен в гр. Пловдив за уронване на престижа
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Ще сигнализираме институциите за оспорване на решение на ВАС от г-жа Стойчева

препоръчано

По повод постове и видеа в социалната мрежа Фейсбук на кмета на Район Западен Тони Стойчева и множество нейни изяви в медиите относно договора за наем на имот между Община Пловдив и фирма „Булфарма“ с предмет: Изграждане на паркинг пред УМБАЛ „Пълмед“ и обвинения за незаконно отдаване на терена, заявяваме следното:

Теренът на бул. Пещерско шосе пред медицински комплекс „Пълмед“ е законово отдаден под наем на инвеститора „Булфарма“ . Напомняме, че дори Върховният административен съд като крайна инстанция се произнесе с решение по темата.
 
По повод внушенията на г-жа Стойчева, че “паркингът се изгражда незаконно и на базата на корупционно решение”, УМБАЛ „Пълмед“ и „Булфарма“ ще заведат дела срещу нея за уронване имиджа и репутацията на лечебното заведение и инвеститора, както и иск за нанесени имуществени и неимуществени вреди във връзка със забавяне на процеса по подготовка за изграждането на паркинга. Ще сезираме и всички институции относно разпространяване на лъжи и клевети от нейна страна. Като лице представител на Общинската власт г-жа Стойчева е длъжна да спазва закона, а не да го нарушава оспорвайки решения на ВАС, както и да въвежда в заблуждение с неверни твърдения обществеността.

В Университетска многопрофилна болница за активно лечение „Пълмед“ месечно се лекуват над 4 500 пациенти, а през ДКЦ и неговите лаборатории преминават над 25 000 души на месец. УМБАЛ „Пълмед“ е второто по големина лечебно заведение в цялата област и 7-ма по големина болница в страната.

Средствата от спечелените дела срещу г-жа Стойчева ще дарим на Община Пловдив за социални дейности в Район Западен.
 

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Близнаците може да имат конфликти с колеги, Везните да внимават зад волана САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Близнаците може да имат конфликти с колеги, Везните да внимават зад волана
ПИК TV x
СКАНДАЛНИ РАЗКРИТИЯ! 20 барети охранявали денонощно бившия шеф на МВР Иван Демерджиев. Съпровождали го дори до... СКАНДАЛНИ РАЗКРИТИЯ! 20 барети охранявали денонощно бившия шеф на МВР Иван Демерджиев. Съпровождали го дори до...
ново
Днес: 32
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК