Болярска закуска

Рецептите на деня

Болярска закуска

33452
на 23.10.2013
Болярска закуска
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Продукти:

препоръчано

120 мл. топло прясно мляко, 10 г мая за хляб, щипка сол, 1 ч. л. захар , 1 яйце, 300 г брашно , 100 г краве масло , 100 г смлени орехови ядки, канела . За сиропа: 400 г захар, 800 мл. вода, 1 ванилия

Приготовление:

От изброените продукти без маслото, орехите и канелата, се замесва еластично тесто. Разделя се на 18 равни топчета. Всяко топче се разточва на не много тънка кора. Корите се намазват с масло и се нареждат една върху друга по три. Така получените 6 платки се покриват с чиста кърпа и се оставят да втасат около 30 минути. След това всяка се разточва на кора с диаметър 30 см. , намазва се с масло , наръсва се с орехи , смесени с канела.

Следва подреждането им една върху друга и завиването на стегнато роло. Ролата се оставят да втасат около 15 - 20 минути и след това внимателно се разтеглят и изтъняват. Навиват се на охлюв в кръгла тавичка и пак се оставят втори път да втасат около 20 минути.

Сладката баница се пече при температура 180 градуса за около 40 минути.След като изстине добре, тя се нарязва и залива с горещ сироп.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 21 октомври - Овните да не обещават заем на роднини, неприятели вредят на Козирозите с интриги и клевети САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 21 октомври - Овните да не обещават заем на роднини, неприятели вредят на Козирозите с интриги и клевети
ПИК TV x
Политолог пред ПИК TV: Отвращението към изборите е заложено преди четири години, когато Радев излезе с вдигнат юмрук (ВИДЕО) Политолог пред ПИК TV: Отвращението към изборите е заложено преди четири години, когато Радев излезе с вдигнат юмрук (ВИДЕО)
ново
Днес: 6
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК