БОМБАТА НА ПИК СЕ ПОТВЪРДИ! Ето договорите, с които Румен Радев е харизал охраната на митнически обекти в Бургас на Митьо Очите (ДОКУМЕНТИ)

БЪЛГАРИЯ ДНЕС

БОМБАТА НА ПИК СЕ ПОТВЪРДИ! Ето договорите, с които Румен Радев е харизал охраната на митнически обекти в Бургас на Митьо Очите (ДОКУМЕНТИ)

375100
на 10.08.2018
БОМБАТА НА ПИК СЕ ПОТВЪРДИ! Ето договорите, с които Румен Радев е харизал охраната на митнически обекти в Бургас на Митьо Очите (ДОКУМЕНТИ)
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Разкритието на ПИК, че Бенчо Бенчев и Димитър Желязков-Митьо Очите са се облажили благодарение на Румен Радев с договор за охрана на обекти на Митници-Бургас с фирмата „Аркус сигурност Бургас” ООД, лъснаха напълно в документите по поръчката (ВИЖТЕ В ОЩЕ ПО ТЕМАТА). Фирмата има сключели общо три договора, които са с дата 9 февруари 2017 г. – по времето, когато управлява служебния кабинет на Румен Радев и решенията се взимаха еднолично от него, заради което често имаше пререкания с министрите си.

WINBET – персонални бонуси всеки ден! (18+)

препоръчано

Бомбата, че по времето на Радев е харизана охраната на няколко митнически обекта на скандалния общинар Бенчо Бенчев, който е съсобственик на дружеството, както и мениджърът в нея – Митьо Очите, напълно опроверга опитите на БСП да обвържат ГЕРБ с обществената поръчка.

От  документите, които от Агенция „Митница” изпратиха до ПИК в отговор на нашето разследване, ясно личи, че и трите поръчки са подписани, когато е действал служебния кабинет.  Той беше назначен на 25.01.2017 г., таке че е изключено партията и правителството на Бойко Борисов да има каквото и да било общо с обществената поръчка за охраната на митниците в Бургас.

Така че пътят до спечелената обществена поръчка от фирмата на Бенчев и арестувания престъпен бос е минал явно пряко през президентската институция и ходатайството на социалистите начело с Нинова и Румен Радев.

Припомняме, че това не е първият случай покрай заплетената мафиотско-политическа афера с Бенчев и Очите, в който социалистите изпадат в тежки противоречия. Такива те имаха и за участието на Бенчо Бенчев в кампанията на Радев. Приближеният на лидерката на БСП бивш червен депутат Атанас Зафиров от Бургас твърди, че Бенчев е участвал в предизборните акции на Радев. Самият общинар също потвърди това пред ПИК. В същото време документи за дадени пари от него няма, но пък заместникът на Нинова в партията Кирил Добрев отрече БСП да има черна каса, макар до ден днешен да не е ясно откъде в кампанията на Радев са се появили няколко милиона.

Към момента от Агенция Митници съобщават, че договорите с фирмата ще бъдат в сила до февруари 2019 г., тъй като са сключени да 24 месеца.

"Агенция „Митници“ е сключила договор с фирма „Аркус-Сигурност Бургас“ ООД след провеждане на прозрачна открита процедура по Закона за обществените поръчки за техническа - СОТ охрана на две къщи за отдих - една в Несебър и една в Ахтопол, и на административна сграда на митническото бюро в Ямбол, което се помещава в няколко стаи и основната му функция е обработка на документи", съобщават официално от митниците.

От там са категорични, че „Аркус-Сигурност Бургас“ ООД е избрана с обществена поръчка чрез открита процедура, която процедура осигурява максимална прозрачност и конкуренция. Фирмата е спечелила трите позиции в конкуренция с други учатници, тъй като е предложила най-ниска цена. Цената на тази СОТ охрана за трите обекта е 1560 лева за целия период от 24 месеца или по 65 лева на месец общо за трите обекта. Фирма „Аркус-Сигурност Бургас“ ООД не осигурява физическа охрана на обекти на Агенция „Митници“ и няма отношение към охраната на сградата на Митница Бургас или на митнически обекти на Пристанище Бургас.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА ЗА ПЕТЪК: Големи житейски промени за Раците, Близнаците - разсеяни в офиса ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА ЗА ПЕТЪК: Големи житейски промени за Раците, Близнаците - разсеяни в офиса
ПИК TV x
Викат Бойко Рашков в комисията в парламента, която нищи ОПГ-то в Митниците! Хората на Слави: Това, което чухме от МВР, е скандално! Даваме договора с Боташ на българската прокуратура (ВИДЕО) Викат Бойко Рашков в комисията в парламента, която нищи ОПГ-то в Митниците! Хората на Слави: Това, което чухме от МВР, е скандално! Даваме договора с "Боташ" на българската прокуратура (ВИДЕО)
ново
Днес: 109
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК