БОМБА! Вицепремиерът Валери Симеонов в гръмовно интервю пред ПИК: Внасям сигнал до НСО докога ще пазят "бизнесмена" Доган. Цацаров да влезе в Сараите, да разследва сделката за ТЕЦ-Варна!

Интервю

БОМБА! Вицепремиерът Валери Симеонов в гръмовно интервю пред ПИК: Внасям сигнал до НСО докога ще пазят "бизнесмена" Доган. Цацаров да влезе в Сараите, да разследва сделката за ТЕЦ-Варна!

185165
на 14.09.2018
БОМБА! Вицепремиерът Валери Симеонов в гръмовно интервю пред ПИК: Внасям сигнал до НСО докога ще пазят бизнесмена Доган. Цацаров да влезе в Сараите, да разследва сделката за ТЕЦ-Варна!

Новото амплоа на почетния лидер на ДПС Ахмед Доган – на бизнесмен, бе една от най-горещите теми през вчерашния ден. Стана ясно, че той си е купил от бившия министър в кабинета на Пламен Орешарски, Данаил Папазов, - ТЕЦ-Варна. ДПС бяха лаконични в коментарите, но същото може да се каже и за БСП и ГЕРБ. Затова потърсихме за коментар прекия политически опонент на партията на Доган – Патриотите.

препоръчано

На въпросите на ПИК по темата отговори вицепремиерът Валери Симеонов в гръмовно интервю с доста остри въпроси за охраната на Доган, обръчите от фирми и медии и мълчанието на властта и прокуратурата.

- Г-н вицепремиер, как ще коментирате разкритията от вчера, че почетният лидер на ДПС Ахмед Доган си е купил ТЕЦ-Варна? Сделката била съвсем официална, но предизвика доста въпросителни, тъй като на практика го купува от хора, приближени на ДПС – ексминистъра в кабинета на Орешарски Данаил Папазов…  

- Вие го казвате – не просто предизвиква въпросителни, ами и съмнения. Може ли Ахмед Доган да обясни произхода на тези пари? Не е ли редно, както е модерно напоследък в прокуратурата да се разследват разни богати хора, Сотир Цацаров да провери тази сделка и откъде идват тези милиони?

Въобще – хайде най-после да се отговори на хората откъде са парите на Доган и как си живее като цар в Сараите. Да не излезе, че наистина е цар в сянка и командва задкулисно цялата държава? Това трябва да провери прокуратурата, а не да маскари невинни хора като зам.- министъра на транспорта Ангел Попов.

Защото ако някой има такива милиони и една партия, която винаги досега все е била във властта и дори сега има куп ключови позиции в държавната машина, се вижда какво става – обръчи от фирми, задкулисие, съмнения за корупция и влияние на най-високо ниво…

Да влезе и в Сараите Цацаров, както е модерно да прави напоследък, и да види там какви милиони в кутии за обувки са скатани, откъде са, и дали са верни приказките, че Доган е главният кукловод в държавата, от когото трепери всяка власт.

- Вие неведнъж сте казвали, че ДПС е мафиотска партия, но никой наистина не разследва дейността й вече близо 30 години. Защо мислите, че сега нещо по-различно ще се случи?

- Казвам и ще казвам - ДПС продължава да е антибългарска партия! Това е партия, която е изградена на мафиотски признак. Тя се е впила в местната власт, има и метастази в държавната власт и от там те черпят доходи. ДПС има пари, защото я ръководи Ахмед Доган, според когото е логично партиите да имат обръчи от фирми. Е, нещо да кажете?
Той сам си призна и какво последва – нищо.

Сега ще настоявам лично две неща. Първо, НСО незабавно да отговори какви пари се дават за неговата охрана и защо го пазят с нашите данъци?! Кой е той? „Кой го страхува”?

Ще входирам официално сигнал до шефа на НСО за точната сума, която се харчи, и дали има непосредствена опасност за живота на  Доган, с която да оправдаят това разхищение.

Второ – Цацаров да разследва тази сделка за милиони и произхода на парите.

Борбата за държавността е дълг и отговорност и трябва се води всеки ден.

Тя не е платен удобен псевдопатриотизъм за ширпотреба срещу депутатски кресла. Тази битка я дължим на хората, защото ние от НФСБ сме обещали, че няма да си затваряме очите пред корупцията и вече го показахме - и с далаверите в туризма, и с хазарта, и с далаверите в Български морски флот, и с борбата срещу монопола срещу горивата и при спиртните напитки. И няма да спрем!

- Покрай обръчите от фирми обаче се говори и за обръчи от медии? Смятате ли, че с това може да се преборите?

- Не само се говори, ами се знае, но всичко се прави скрито. Затова ще искам да се разследват не само официалните, но и скритите собствености. То се вижда с просто око кои са неговите медии и на неговия „полковник”, който, както навремето Илия Павлов, му върти бизнесите.

Всеки знае, че това се прави чрез приближени лица и прокуратурата трябва незабавно да се намеси. Ето ви и примера с ТЕЦ-а – бил купен от негов човек от кабинета Орешарски и сега му прехвърля дялове. Как? На каква цена? Ами той днес ТЕЦ си купува, утре АЕЦ! И се разчита на мълчанието на агнетата? Докога?  

– Вчера обаче никой не коментира тази сделка и фактът, че изведнъж Доган се афишира като едър бизнесмен, но в същото време продължава да използва държавна охрана...

- Още преди няколко години бях казал, че продължаващата охрана от страна на НСО на Ахмед Доган струва на държавата колкото 2-3 влака. Сега може и да излиза вече по-скъпо! Недопустимо е под един или друг претекст да се ползва от частни лица държавна охрана и аз ще настоявам тя да бъде отменена. Питам отговорните институции: На какво основание се отпускат бомбастични суми за охрана на частното лице, на частния бизнесмен Ахмед Доган?!

Когато медиите задават тези въпроси – отговор няма. Сега от позицията на вицепремиер аз искам отговори на въпросите - от колко години го пазят, колко души са ангажирани и за какви пари. Това са държавни пари и трябва отчетност!

- Имаше навремето обаче разследване за проекта „Цанков камък” и комисионните и знаете, че нищо не се разкри… Ставаше дума за един милион!

- Същото стана и с незаконните строежи в Бояна, със Сараите на брега на парк „Росенец” в Бургас, Дръндар, Девин и др. Днес ТЕЦ, утре АЕЦ!

Обаче не са познали, защото това време мина, мина времето на тази антибългарска партия, и до последно ще настоявам да се извадят тези сделки на светло и да се види откъде са парите и какво се откупва с тях, освен едри бизнеси. За това хората казват, че всички политиците са платени и подкупни.

Впрочем още никой не знае как от политик той стана бизнесмен – как агент Сава от Държавна сигурност, който и една кочина не е построил в живота си, стана бизнесмен-милионер с държава охрана и обърна държавата в кочина?!  

- ДПС не крият антипатията си срещу вас, как оценявате поведението на въпросната политическа сила и мястото й оттук-нататък в българската политика?

- ДПС е в някаква фаза на полусвободно падане, от която скоро няма да излезе. Вече съм си изразил мнението, че това е партия на болни от логорея хора, дървените философи. Нещо смислено да сте чули да казват – само купешки приказки, чуждици и шаблони!

Колкото и да плещят, каквито и маанета да припяват, в момента е ясно, че само по някакво чудо могат да се върнат във властта, но едва ли скоро ще имат този шанс.

- Видяхме, че вече редовно провеждате коалиционни съвети с ГЕРБ, премиерът вчера ви поиска мнението за оттеглянето на Александър Манолев. Това значи ли, че вече няма напрежение в управляващата коалиция?

- Напрежението го създава опозицията, точно заради мокрите им сънища да се върнат на власт. Те и протести сънуват, и преврати, но за вас по-важна е стабилността на страната.

Сигурен съм, че и занапред ще има търкания, но ние затова сме коалиция – да имаме различни мнения и да обсъждаме. Трябва да се подчертава, че тази коалиция работи и бих казал - по най-успешен начин. За година са направени неща, които не са станали за 29 години.

 

Сподели:
Бомба x
БОЖЕСТВЕНО ЧУДО: Озверели неверници хвърлили в морето този необикновен светец, два делфина го изнесли жив на брега БОЖЕСТВЕНО ЧУДО: Озверели неверници хвърлили в морето този необикновен светец, два делфина го изнесли жив на брега
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК TV! Борисов се скара на жените от ГЕРБ в Благоевград след екшън с кандидата им: Караниците ви не водят до добро на изборите. Няма да обявим до последно кандидата за президент, защото хората на Радев ни репресират - след бухалката Рашков, праща Минеков (ВИДЕО/ОБНОВЕНА) ПЪРВО В ПИК TV! Борисов се скара на жените от ГЕРБ в Благоевград след екшън с кандидата им: Караниците ви не водят до добро на изборите. Няма да обявим до последно кандидата за президент, защото хората на Радев ни репресират - след бухалката Рашков, праща Минеков (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 40
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това