Вход
София
Времето в София 6 o C

БОМБА! Вицепремиерът Валери Симеонов в гръмовно интервю пред ПИК: Внасям сигнал до НСО докога ще пазят "бизнесмена" Доган. Цацаров да влезе в Сараите, да разследва сделката за ТЕЦ-Варна!

БОМБА! Вицепремиерът Валери Симеонов в гръмовно интервю пред ПИК: Внасям сигнал до НСО докога ще пазят "бизнесмена" Доган. Цацаров да влезе в Сараите, да разследва сделката за ТЕЦ-Варна!

на 14.09.2018
173028
65
БОМБА! Вицепремиерът Валери Симеонов в гръмовно интервю пред ПИК: Внасям сигнал до НСО докога ще пазят "бизнесмена" Доган. Цацаров да влезе в Сараите, да разследва сделката за ТЕЦ-Варна!

Новото амплоа на почетния лидер на ДПС Ахмед Доган – на бизнесмен, бе една от най-горещите теми през вчерашния ден. Стана ясно, че той си е купил от бившия министър в кабинета на Пламен Орешарски, Данаил Папазов, - ТЕЦ-Варна. ДПС бяха лаконични в коментарите, но същото може да се каже и за БСП и ГЕРБ. Затова потърсихме за коментар прекия политически опонент на партията на Доган – Патриотите.

На въпросите на ПИК по темата отговори вицепремиерът Валери Симеонов в гръмовно интервю с доста остри въпроси за охраната на Доган, обръчите от фирми и медии и мълчанието на властта и прокуратурата.

- Г-н вицепремиер, как ще коментирате разкритията от вчера, че почетният лидер на ДПС Ахмед Доган си е купил ТЕЦ-Варна? Сделката била съвсем официална, но предизвика доста въпросителни, тъй като на практика го купува от хора, приближени на ДПС – ексминистъра в кабинета на Орешарски Данаил Папазов…  

- Вие го казвате – не просто предизвиква въпросителни, ами и съмнения. Може ли Ахмед Доган да обясни произхода на тези пари? Не е ли редно, както е модерно напоследък в прокуратурата да се разследват разни богати хора, Сотир Цацаров да провери тази сделка и откъде идват тези милиони?

Въобще – хайде най-после да се отговори на хората откъде са парите на Доган и как си живее като цар в Сараите. Да не излезе, че наистина е цар в сянка и командва задкулисно цялата държава? Това трябва да провери прокуратурата, а не да маскари невинни хора като зам.- министъра на транспорта Ангел Попов.

Защото ако някой има такива милиони и една партия, която винаги досега все е била във властта и дори сега има куп ключови позиции в държавната машина, се вижда какво става – обръчи от фирми, задкулисие, съмнения за корупция и влияние на най-високо ниво…

Да влезе и в Сараите Цацаров, както е модерно да прави напоследък, и да види там какви милиони в кутии за обувки са скатани, откъде са, и дали са верни приказките, че Доган е главният кукловод в държавата, от когото трепери всяка власт.

- Вие неведнъж сте казвали, че ДПС е мафиотска партия, но никой наистина не разследва дейността й вече близо 30 години. Защо мислите, че сега нещо по-различно ще се случи?

- Казвам и ще казвам - ДПС продължава да е антибългарска партия! Това е партия, която е изградена на мафиотски признак. Тя се е впила в местната власт, има и метастази в държавната власт и от там те черпят доходи. ДПС има пари, защото я ръководи Ахмед Доган, според когото е логично партиите да имат обръчи от фирми. Е, нещо да кажете?

Той сам си призна и какво последва – нищо.

Сега ще настоявам лично две неща. Първо, НСО незабавно да отговори какви пари се дават за неговата охрана и защо го пазят с нашите данъци?! Кой е той? „Кой го страхува”?

Ще входирам официално сигнал до шефа на НСО за точната сума, която се харчи, и дали има непосредствена опасност за живота на  Доган, с която да оправдаят това разхищение.

Второ – Цацаров да разследва тази сделка за милиони и произхода на парите.

Борбата за държавността е дълг и отговорност и трябва се води всеки ден.

Тя не е платен удобен псевдопатриотизъм за ширпотреба срещу депутатски кресла. Тази битка я дължим на хората, защото ние от НФСБ сме обещали, че няма да си затваряме очите пред корупцията и вече го показахме - и с далаверите в туризма, и с хазарта, и с далаверите в Български морски флот, и с борбата срещу монопола срещу горивата и при спиртните напитки. И няма да спрем!

- Покрай обръчите от фирми обаче се говори и за обръчи от медии? Смятате ли, че с това може да се преборите?

- Не само се говори, ами се знае, но всичко се прави скрито. Затова ще искам да се разследват не само официалните, но и скритите собствености. То се вижда с просто око кои са неговите медии и на неговия „полковник”, който, както навремето Илия Павлов, му върти бизнесите.

Всеки знае, че това се прави чрез приближени лица и прокуратурата трябва незабавно да се намеси. Ето ви и примера с ТЕЦ-а – бил купен от негов човек от кабинета Орешарски и сега му прехвърля дялове. Как? На каква цена? Ами той днес ТЕЦ си купува, утре АЕЦ! И се разчита на мълчанието на агнетата? Докога?  

– Вчера обаче никой не коментира тази сделка и фактът, че изведнъж Доган се афишира като едър бизнесмен, но в същото време продължава да използва държавна охрана...

- Още преди няколко години бях казал, че продължаващата охрана от страна на НСО на Ахмед Доган струва на държавата колкото 2-3 влака. Сега може и да излиза вече по-скъпо! Недопустимо е под един или друг претекст да се ползва от частни лица държавна охрана и аз ще настоявам тя да бъде отменена. Питам отговорните институции: На какво основание се отпускат бомбастични суми за охрана на частното лице, на частния бизнесмен Ахмед Доган?!

Когато медиите задават тези въпроси – отговор няма. Сега от позицията на вицепремиер аз искам отговори на въпросите - от колко години го пазят, колко души са ангажирани и за какви пари. Това са държавни пари и трябва отчетност!

- Имаше навремето обаче разследване за проекта „Цанков камък” и комисионните и знаете, че нищо не се разкри… Ставаше дума за един милион!

- Същото стана и с незаконните строежи в Бояна, със Сараите на брега на парк „Росенец” в Бургас, Дръндар, Девин и др. Днес ТЕЦ, утре АЕЦ!

Обаче не са познали, защото това време мина, мина времето на тази антибългарска партия, и до последно ще настоявам да се извадят тези сделки на светло и да се види откъде са парите и какво се откупва с тях, освен едри бизнеси. За това хората казват, че всички политиците са платени и подкупни.

Впрочем още никой не знае как от политик той стана бизнесмен – как агент Сава от Държавна сигурност, който и една кочина не е построил в живота си, стана бизнесмен-милионер с държава охрана и обърна държавата в кочина?!  

- ДПС не крият антипатията си срещу вас, как оценявате поведението на въпросната политическа сила и мястото й оттук-нататък в българската политика?

- ДПС е в някаква фаза на полусвободно падане, от която скоро няма да излезе. Вече съм си изразил мнението, че това е партия на болни от логорея хора, дървените философи. Нещо смислено да сте чули да казват – само купешки приказки, чуждици и шаблони!

Колкото и да плещят, каквито и маанета да припяват, в момента е ясно, че само по някакво чудо могат да се върнат във властта, но едва ли скоро ще имат този шанс.

- Видяхме, че вече редовно провеждате коалиционни съвети с ГЕРБ, премиерът вчера ви поиска мнението за оттеглянето на Александър Манолев. Това значи ли, че вече няма напрежение в управляващата коалиция?

- Напрежението го създава опозицията, точно заради мокрите им сънища да се върнат на власт. Те и протести сънуват, и преврати, но за вас по-важна е стабилността на страната.

Сигурен съм, че и занапред ще има търкания, но ние затова сме коалиция – да имаме различни мнения и да обсъждаме. Трябва да се подчертава, че тази коалиция работи и бих казал - по най-успешен начин. За година са направени неща, които не са станали за 29 години.

 

Сподели:
Напиши коментар »
(65)
1
добро интервю, дано наистина се отпуши гонка срещу мерзавеца доган
2
ДАВАЙ, ВАЛЕРИ - НОРМАЛНИТЕ ХОРА СА С ТЕБ И ПРОВИЖДАТ, ЧЕ ДПС Е ЗЛОТО ЗА БЪЛГАРИЯ.
3
Пееф и Агата в пандиза - мечтата ми...
4
Е ли Симеонов част от властта или е? Това е въпросът. Щом властта мълчи, значи и Симеонов е част от власт, т. е. не е казал нищо. Стига вече шум.
5
а дали шефа на Валери мисли така?+??
6
Прокуратурата, разбира се е в ръцете на Доган, не може да се очаква , че ще го разследва. То значи да разследва себе си.
7
БРАВО!!
8
Да кажат с какви пари, чии пари охраняват ДОГАН, ПЕЕВСКИ и РУМЕН ПЕТКОВ? Радев като е пряко отговарящ за УБО/НСО да взима незабавни мерки и да оттегли НСО от тези обекти/субекти. Достатъчно са богати да си наемат ИПОН за лична охрана!
9
Само така г-н Симеонов, само така - имате достатъчно власт да ги разследвате мръсните турчаля и мафиоти
10
Трябва решетки за турчулята, за да не дойде Гинка да го пази
11
Не е ли по целесъобразно това звено да се закрие.След като никъде по света няма такова чудо
12
валери, чакаме конкретни действия, не само интервюта- кога ще внесеш този сигнал?
13
Вестник Уикенд е на Пеевски. Монитор е негов. Разпространението на печата е негово. И нищо! Това е кочина, не е държава.
14
АКО ВАЛЕРИ С. СКОЧИ АВТЕНТИЧНО НА ДОГАН, ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ ЩЕ ГО ПОДКРЕПИ- СЪЩО И НА ПЕЕВСКИ..
15
Медиите на Дебелия да се минат по канален ред. Близзз, 24 часа, Труд, Монитор, Уикенд, Стандарт, Канал 3, собствеността му в дистрибуцията на вестници, печатниците, радиата Веселина и ЕнДжой, всичко.
16
По Конституция 3 охранявани лица - Президент, Премиер,Председател на НС; И високопоставени чужденци по време на посещения в БГ. Толкова! Без съпруги, деца и кучета на семействата им!
17
АХМЕД ДОГАН ДОКАЗА, ЧЕ Е НАЙ-УМНИЯ ЧОВЕК В ДЪРЖАВАТА. ТОЙ Е ЧОВЕКЪТ, КОЙТО ТРЯБВА ДА УПРАВЛЯВА ТАЗИ СТРАНА. ТОВА НЕ Е ШЕГА, А САМАТА ИСТИНА. ТЕЗИ, КОИТО ГО ОПЛЮВАТ СА НА НАЙ-НИСКОТО УМСТВЕНО НИВО.
18
https://www.youtube.com/watch?v=U9X_Bu5MNOw&t=3s
19
Валери, не се прави на неразбиращ. Всяка година Б.Б. внася 500 мил. рекет на ДПС под формата на грижи за депесарските общини. Ето откъде са парите на Сокологлу! Валери, Ако те стяга чепика, подай си оставката. Нали България е над всичко?!
20
много кьсно се сетихте за охраната трябваше още на втория ден след като се клехте в нс охраната да е свалена докога на турците ще се дава бьлг гражданство и те да гласуват на изборите в бьлгария
21
Валерка,ако направиш това,оня от сараите ще ритне трудовата книжка на Боцко!Следват оставки,нови избори и......НФСБ аут от НС!Не си го причинявай,Валерка!
22
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
23
Да излезе на светло бюджета, който ни струва охраната на Доган. Държавата не е длъжна да охранява такъв едър бизнесмен, чиито собствености и имоти също трябва да излязат на светло.
24
е ако Сотир и БОйко не изпълнят заповедта на Валери ще напусне ли властта?! Дълбоко се съмнявам. Празнодумец.
25
Тъпо беше да ходиш децибелите по заведенията на Слънчака, а да не се занимаеш с истинските проблеми. България се е превърнала в частна собственост на няколко паразита, които трябва да бъдат разследвани и съдени, не да ми разхождат Иванчева като панаирджийска мечка и да ми се хвалят как преборили корупцията по високите етажи на властта. Кой не знае, че Пеевски има огромен бизнес, но въпреки всичко е депутат и в редките случаи, когато се появи гласува закони, в интерес на собствения му бизнес. Къде е комисията за предотвратяване конфликт на интереси? Къде е прокуратурата, ДАНС, БОРКОР? Какво по-голямо престъпление от това да гласуваш за интересите си и да подкупваш и други депутати да го правят? Как така са парите на умиращи от мизерия пенсионери, които плащат ДДС върху лекарствата и парчето хляб, ще се плащат милиони за охрана на двама, които не си знаят парите? Хайде, разбутай гнездото на осите, ама ми се струва, че тези дни друга песен ще запееш след разговор на четири очи. Да видим.
26
удари шамар на БСП-то с този си ход
27
Най-накрая ИЗЛЕЗЕ един ДОСТОЕН БЪЛГАРИН който се реши да УБИЕ Мефистофел и да РАЗСЕЧЕ възела който 30 години се завързва от Франкенщайн....и УПОРИТО рита като магаретата на Хитър Петър и Настрадин Ходжа взети заедно.......????
28
...още от трибуната на НС беше посочил кой го е " поръчал', та не търсете под вола теле! Виновният за да е богата етническата партия го търсете при ония , които се целуваха насред Орлов мост! Иначе поздравления за Симеонов!
29
Голям смях , валерката се напъва като въшка ! Прост човек та му лесно ;-) как ще стане това бе валерка ? Тъп ли си или да ? Доган е умен премерен и не прави грешни ходове , могат само да се учат от него !
30
ДПС не е мафиотска партия, понеже в България няма мафия.Мафията в света е на високо интелектуално ниво и тя е първа приятелка в световната икономика и политика. В България има примитивен бандитизъм ръководен от примитивни руски азиатци заврели се в Кремъл, които тормозят не само собственият си народ, но и светът като непрекъснато го заплашват с ядреното си оръжие. Комунистите умишлено са разпределени в разни партии и партийки, движения, организации и т.н. внедрени и в други партии с една единствена цел- да ограбват безнаказано населението и държавата и да върнат на политическата сцена азиатците от Кремъл като наши първостепенни ръководители.Този доброволен затворник Доган, който се крие в миша дупка, от която не излиза как, от къде и кога ходи този тип на работа и кой му плаща такива огромни заплати, от които е спестил, за да купува такива може би скъпоструващи съоръжения. Крайно време е тези комунистически типове един по един, а може и всичките накуп към затвора.
31
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
32
НАЙ МРЪСНАТА ТАЙНА НА ТОВА НАРОДНО СЪБРАНИЕ Е КОАЛИЦИЯТА ГЕРБ-ДПС!!!!!!!!ВЕЛИЗАР ЕНЧЕВ
33
ДОГАН НЕ Е ДАВАЛ ПАРИ НА РАДЕВ , А НАПРАВО ГЛАСОВЕ! ХА СЕГА НЯКОЙ ДА МИ ОТГОВОРИ КОЛКО Е БЪЛГАРСКИ ПРЕЗИДЕНТА, КОЛКО Е НА ДОГАН, КОЛКО НА РЕШЕТНИКОВ И КОЛКО НА ДЕБИЛИТЕ?
34
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
35
СХЕМИ ЗА ПЕЧЕЛЕНЕ НА ВРЕМЕ!!!!! А ЗАД ТЯХ КАКВО СЕ СЛУЧВА ????
36
Винкел, а какво стана с Киро Гела? А Доган не го закачай че Воленка ще остане без пари.
37
Ако си обективен, защо не попиташ за охраната на пРезидентската съпруга? Ако има някакви основания, когато е на официално събитие заедно с мъжа се, то когато е сама е направо противозаконно. Това е разхищение, дори да изпращат фалшиви заплахи за уби.йство през 2-3 месеца, колкото да си съчинят оправдание, то пак остава бeззаконие, комбинирано с фалшифициране на документи. А Доган има нужда от "биг брадър" и следене, не бързайте да говорите без да мислите. А Деса, какво? Държавни тайни ли ще издаде, скрити срещи с международен елемент ли ще прави, или е арестувала международни престъпници или заговори, или нов "оня списък"?
38
Сидеров на какво мнение е по този въпрос?!?Нещо много мълчалив ми се струва,а по принцип не е от тия!
39
първата сериозна грешка на Доган!
40
УМНО ОТ ВАЛЕРИ ТОЗИ ПЪТ, БРАВО
41
Защо в гр.Своге кмета е от ДПС от зам. кмет Георги Петков е от партията на Симеонов? Колко точно се обичат и мразят...
42
НЕ Е ГРЕШКА НА ДОГАН.ТОЙ ПРОСТО Е СИГУРЕН В ПОЗИЦИИТЕ СИ,ЗА СЪЖАЛЕНИЕ. БЪЛГАРСКИТЕ ПРОКУРАТУРА И СЪД НЯМА ДА МОГАТ ДА СЕ СПРАВЯТ СЪС ЗАДАЧАТА,ЗАЩОТО ОТДАВНА СА КУПЕНИ.
43
БРАВО ПРАВО В ДЕСЯТКАТА МОГА САМО ДА ДОПЪЛНЯ ,ЧЕ Г-Н ДОГАН 1000 ПЪТИ Е ПО-ГОЛЯМ ПАТРИОТ И РОДОЛЮБЕЦ ОТ СИМЕОНОВ И Е 100 ПРОЦЕНТОВ Б-Ъ-Л-Г-А-Р-И-Н,КОЙТО ДОКАЗА,ЧЕ МИЛЕЕ ЗА БЪЛГАРИЯ/СЛУЧАЯ С МЕСТАН/,А СИМЕОНОВ МНОГО ДОБРЕ ЗНАЕ,ЧЕ НАРОДА ГО НЕНАВИЖДА ВПРОЧЕМ,АЗ СЪМ ПРАВОСЛАВЕН ХРИСТИЯНИН ПОКЛОН Г-Н ДОГАН
44
Абе управляващи ВИЕ,след като сключите сделката ли проверявате произхода на парите
45
Като искате му свалете охраната- властта е във вас,а стига ревахте
46
ВАЛЕРИ ,ВАЛЕРИ ----ДВЕ ГОДИНИ ЕНЕРГЕТИКАТА ТИ БЕ В РЬЦЕТЕ И КАКВО ''.. ШУМ ДО НЕБЕТО ..ЩЕ ВИДИТЕ СЕГА КАК ЦЕНАТА НА ТОКА ЩЕ НАМЛЕЕ ------ВИДЯХМЕ --ВИДЯХМЕ И ПЕНСИИТЕ ОБЕЩАВАНИ ----И СЕГА САМО ПЬТЯ ДО БУРГАС ИЗЛИШНО ТИ ПЛАЩАМЕ------------ВЬВ ВОДЕНИЦАТА НА ДЯДО МИ ИМАШЕ ЕДНА ЧАСТ --ВИКАХА И КРЕЧЕТАЛО -----ЕТОВА СИ ТИ --КРЕЧЕТАЛОТО
47
ЗА ГИНКА БСП ОРЕВАХА ВСИЧКО , А ЗА ХИДРОИНЖТНЕРА , БИЗНЕСМЕН КРАДЕЦ И МУШЕНИК СИ МЪЛЧАТ ДА НЕБИ ДР. КУРНИ ДА ИМА ДЯЛ ОТ ТЕЦА , ТЯ ИМА ОПИТ С КРАЖБИТЕ .
48
Кога ще има сигнал до цацата. Мулти си ряза неуспешно опашката още 90-те. Всичко което се случва идва от стопанския отдел на БКП, наречен Мултигруп. Съветът на Европа още 90-те каза, че мулти е мафия и нищо - днес наследникът на мулти е дебелото момче на ДПС. Това е истината - няма политики, една престъпна организация е на власт, произлязла от левите терористи - БКП, които почнали с взривяване на църкви и палене на мандри след ограбването им и стигнали до концлагерите като Белене, държали хората в ужаса на комунизма като стреляли по границата, те са на дъното дъното, превърнало интелигенцията в "слуга на народа".
49
Ало от село Дръндар варненско нащо Амет честно си вади парите бе.
50
елате да видите какво пристанище си строи на Росенец, без никакво разрешение и т.н
51
щом симеонов тръгна отново срещу доган и пеевски значи ще има скоро парламентарни избори. борисов не прави проблем на доган и сега може да стане проблем. да видим действието на цацаров.
52
Валерко,тая ЛЪЖИЦА,не е за твойта,уста,тва не са дискотеките,по морето.
53
Вече никой не може да ме убеди, че няма да има предсрочни парламентарни избори.
54
ПИК, не ни занимавайте с Бирми и силиконки, ами вижте какво се публикува в Медияпул и Бивол. Грандиозни корупционни скандали, с международен отзвук!! Защо мълчите, май, май не ви позвиляват дори една новина да драснете?
55
KOY PRAVI DALAVERA S OGRADA, KOY S TEC ILI VEC. VAJNOTO E DA IMA DALAVERA.
56
отговор на коментар
ку....ку
57
Че НСО като държавна институция не е ли подчинена на вицепремиера ???
58
отговор на коментар
За Румен Петков грешиш, НЕ го охранява НСО
59
не че нещо ще направиш,ама поне им сритай малко кочинката на тримата шишковци и на техния шеф-енергетика.ТЕЦ Варна.Цанков камък-все работа за философ,ама за Гинка дето с това се занимава от години-не може.
60
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
61
Лъжец е Симеонов когато подкрепи думите си с дела,тогава ми го хвалете!С пенсии и заплати- пък шум,шум за нищо!Да бе направил ново подразделение в полицията-борба с шум. замърсяването!Ама и това не свърши само,приказки,за олигофрени!
62
Г-н Симеонов,ти не разбра ли за толкова години,че ти се мъчиш да цапардосаш негър в тъмна маза!?В държавата от години,особено в последните десетина,се търкаля едно огромно кълбо от свински необработени черва. Меди Догански,е там някъде по средата на кълбото където червата са най здрави.В идиотска България един купува тецове,друг купува на едро шест апартамента,друг къта милиарди в Н-ската напарфюмирана овшорска банка,ето това са патриотите които само когато не спят,"мислят" за благоденствието на милият ни народ. Народ мърша,който гледа как едни живеят в лукс,а други умират като мухи.Главният "касиер" на Републиката Гораноулу вижда и чува какво се случва в държавата,но той живее в охолство и не му дреме на х.я как живеят другите.
63
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
64
Обувките на Доган имат повече акъл от тебе
65
Толкова много пъти питах никой не ми отговаря-Защо у нас изобщо има турски партия, защо турците са в управлението НИ,защо малцинствата са на почит?Защо в Турция да речем няма български партии, дори новини на български?
Вашето мнение
Код за сигурност:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
За коя партия ще гласувате на евроизборите през май?
Общо гласували: 20026
архив

Сила на волята: - Да видиш в папката 15 непрочетени съобщения и 20 известия, да изключиш компютъра и да легнеш да спиш!

няма нови новини
Днес: 290
hot
най-четени новини в момента
сега
2120
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
САМО В ПИК TV: Другарката Корнелия Нинова отдавна трябваше да е в тюрмата заради "Техноимпекс" (ВИДЕО КОМЕНТАР)
x
ВНИМАНИЕ: Смъртоносна опасност дебне в зърнени закуски и детски продукти
x