BG EN

БОМБА В ЕФИР! Ето какъв шоколад ядем ние и какъв германците! Разликата ще ви шокира - вижте какво показа експеримент

БЪЛГАРИЯ ДНЕС

БОМБА В ЕФИР! Ето какъв шоколад ядем ние и какъв германците! Разликата ще ви шокира - вижте какво показа експеримент

109578
на 26.05.2017
БОМБА В ЕФИР! Ето какъв шоколад ядем ние и какъв германците! Разликата ще ви шокира - вижте какво показа експеримент
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Има ли разлика във вкуса и качеството в едни и същи храни у нас и в Германия? Би Ти Ви направи експеримент с донесен от там шоколад, какъвто се продава и на българския пазар и мнението на потребители е, че има разлика и в наситеността с какао и в процента лешници в сладкото лакомство.

препоръчано

При дегустацията нашите експерти посочиха в ефир, че шоколадът отдясно е от Германия, а левият се продава у нас и уцелиха. Те твърдят, че при германския шоколад има повече какао, визуално се вижда, че е по-тъмен, а при българския има разлика и в мазнините, които се лепят по небцето. На етикетите обаче пише едно и също. 

Агенцията по храните започна проверка именно за такива разлики между храните у нас и същите в Западна Европа. Те проверяват шоколад, детски храни, колбаси, сокове и др.

При сравнение на колбаси тук и там на етикетите е изписано едно и също. Живеещи в Германия българи обаче, които ядат там и тук един и същ продукт, констатират, че тук саламите имат повече мазнини и различен вкус. При дегустацията в ефир на колбас оттук и от Германия експертите посочиха, че не усещат разлика. 

Камен Николов от Българската агенция по безопасност на храните отбеляза, че в момента негови колеги са в Германия, където ще закупят продукти, които ще бъдат подложени на лабораторен анализ. Що се отнася до избора на продукти, той посочи, че са подбрани такива, които са разпознаваеми, детските храни и такива, които в други страни от Източна Европа, като Словакия,  са установили, че имат разлика. 

Алармирала съм още преди време за разликата в козунаците, например, които са за Италия, и тези, които са за нашия пазар, както и кроасаните. Съдържанието на тези у нас са с повече Е-та и консерванти, посочва проф. Донка Байкова, най-известният диетолог у нас. 

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за първата събота на декември: Овенът да се готви за никулденски купон, но да пази здравето си. Лъвът да не харчи излишно САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за първата събота на декември: Овенът да се готви за никулденски купон, но да пази здравето си. Лъвът да не харчи излишно
ПИК TV x
Проф. Рачев С ШОК ПРОГНОЗА пред ПИК TV: Никулден идва с пролетни температури, а после... (ВИДЕО) Проф. Рачев С ШОК ПРОГНОЗА пред ПИК TV: Никулден идва с пролетни температури, а после... (ВИДЕО)
ново
Днес: 53
горещо
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК