БОМБА В ЕФИР: Плевнелиев с извънредна новина за премиера Бойко Борисов и "Фолксваген"! Готови сме с по-добра оферта

Политика

БОМБА В ЕФИР: Плевнелиев с извънредна новина за премиера Бойко Борисов и "Фолксваген"! Готови сме с по-добра оферта

158613
на 13.08.2019
БОМБА В ЕФИР: Плевнелиев с извънредна новина за премиера Бойко Борисов и Фолксваген! Готови сме с по-добра оферта
Автор:   ПИК

Нали трябва да бъдем сигурни, че един такъв концерн като "Фолксваген" с една гигантска инвестиция няма да допусне на финалната права на това състезание да остане само един участник, който може да му извие ръцете. Това заяви пред Нова телевизия президентът (2012-2017) Росен Плевнелиев.

WINBET – Ултра завишени коефициенти за топ спортни събития (18+)

препоръчано

"Длъжни сме да наблюдаваме внимателно този процес. Всички българи искаме тази фабрика. Ако немският инвеститор избере Турция, това ще изпрати един изключително лош сигнал към всички демократично мислещи хора на Балканите. Хората разчитат посланието от "Фолксваген" и Германия много ясно. Аз искам да видя как сравняват Турция и България. В Турция има журналисти по затворите, какво върховенство на закона има там, какви човешки права?", коментира Плевнелиев.

Той допълни: "А нима, че това, че сме член на ЕС, понякога не ни пречи? Ако погледнем от другата страна - един автократичен лидер на Турция може да обещае каквото си иска - земя без пари, сграда без пари, ще купи 40 хиляди автомобила, без търг, без процедура. Това в България не е възможно, тъй като сме член на ЕС. От една страна - България като член на ЕС и от друга - Турция с нейните проблеми".

"Ако бъде избрана България - това ще бъде сигнал, че е избрана сигурността, ако бъде избрана Турция - ние губим илюзии и става ясно, че става просто въпрос за пари", заяви бившият държавен глава и добави: "Виждате, колко международни медии говорят за България, която вече е на финала. Идват и други потенциални инвеститори". 

"Само още едно изречение и новина, която искам да споделим. България не просто продължава да се бори. Ние имаме своите шансове. В поредица разговори с министър-председателя и министри ние стигнахме до още по-добра оферта, която ще бъде представена съвсем скоро. Ние ще продължим да се борим и ще докажем, че ние сме най-добрата страна, която представя най-добрата оферта", заяви Росен Плевнелиев. 

На въпрос как ще коментира хакерската атака срещу НАП, той отговори: "Да,самият пробив на данни създава проблем на бизнеса и компаниите. Тук става дума за пробив в системата с данни на потребителите и това е наистина много драматично - от гледна точка на бизнеса, но и от гледна точка на гражданите. Този пробив може да бъде свързан и с политическа заявка, и с определени сценарии за изнудване на държавата и определени бизнеси. Тук институциите трябва да бъдат безкомпромисни".

"Щом тази информация е изтекла, лоши хора има достатъчно, лоши сценарии също. Нека ние гражданите солидарно да застанем срещу това и в същото време да подкрепим институциите, които се борят срещу това", заяви Росен Плевнелиев.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 29 март - Лъвовете се радват на материални успехи, поредната интрига пречи на Скорпионите САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 29 март - Лъвовете се радват на материални успехи, поредната интрига пречи на Скорпионите
ПИК TV x
ПИК TV: Тошко Йорданов: В следващото Народно събрание трябва да оправим тъпотиите в Конституцията (ВИДЕО) ПИК TV: Тошко Йорданов: В следващото Народно събрание трябва да оправим тъпотиите в Конституцията (ВИДЕО)
ново
Днес: 48
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК