Вход
София
Времето в София 13 o C

БОМБА В ПИК! Алексей Петров разтърсващо: Ето ролята на Цветанов в "Наглите", Бойко Найденов и Калин Георгиев прикривали пътя на парите

БОМБА В ПИК! Алексей Петров разтърсващо: Ето ролята на Цветанов в "Наглите", Бойко Найденов и Калин Георгиев прикривали пътя на парите

на 17.09.2017
35849
38
БОМБА В ПИК! Алексей Петров разтърсващо: Ето ролята на Цветанов в "Наглите", Бойко Найденов и Калин Георгиев прикривали пътя на парите

Разкритието на експерта и преподавател по корпоративна сигурност, както и бивш съветник в ДАНС Алексей Петров пред Агенция ПИК за това, че има данни, че мозъкът на "Наглите" е бившият зам.-главен прокурор Бойко Найденов, разтърси МВР, службите и държавата (ВИЖТЕ В ОЩЕ ПО ТЕМАТА).

Засегнатият бивш магистрат се закани да съди Петров, направи нови изявления по случая с разследването на групата за отвличания - че се знаело къде са парите. Бившият главен секретар на МВР Калин Георгиев пък го защити и също направи нови разкрития по темата с "Наглите", които обаче още повече нажежиха казуса. Двамата признаха, че имало свидетелски показания къде са парите от отвличанията и кой ги е харчил. За това ПИК потърси отново за коментар на изявленията им Алексей Петров. 

- Г-н Петров, как ще коментирате изявленията на Бойко Найденов и Калин Георгиев за разкритията, които направихте пред Агенция ПИК преди няколко дни - че има данни, че Бойко Найденов е бил мозъкът на групата за отвличания "Наглите"? 

- След техните изявления може да се направи извод, че тези хора категорично се самоизобличиха. Вече може наистина да се говори, че разследването на "Наглите" е постигнало някакви резултати въпреки тях.

Не може единият да каже, че парите от откупите са на Витоша, но не са търсени, защото трябвяло да са в банка, за да се върнат обратно. А другият каза, че парите са похарчени от 30 човека, на които това им бил бюджетът.

Нито каза кои са тези 30 човека, нито пък другият каза къде на Витоша са парите.

Жертвите на отвличанията по повод последния случай с похищение заявиха в медиите, че искат само едно - отговор на въпроса къде са парите. Всяко разследване - било в България, в Европа и дори в страните от третия свят, принципно винаги подхожда да търси мотивите и смисъла на престъплението  по пътя на парите.

Тези двама души са създали абсолютен хаос и с изявленията си изпаднаха в пълно противоречие, което е доказателство и навежда на мисълта, че биха могли да са правили опити да прикриват информацията.

- Въпросът е наистина сериозен и произтича от най-елементарна логика - след като знаели къде са парите и кой ги харчи, защо не са направили нещо? Тези изказвания от тяхна страна са силно озадачаващи.

-  Всяко разследване тръгва по този начин - по пътя на парите. В специалните разузнавателни средства има признания - човекът е участвал във взимането на откупите и след това е казал на Бойко Найденов, че парите са на Витоша. Нещо, което сега научихме от неговите изявления.

След това от разсъждението на Калин Георгиев разбираме, че са похарчени от 30 човека. Редно би било той да представи в прокуратурата списък на тези 30 човека и жертвите да се обърнат към тях с молба да им ги върнат.

Или пък Бойко Найденов да посочи местата, където основният свидетел му е съобщил, че са парите и жертвите също могат да отидат на Витоша да си ги потърсят. 

- А защо те като командващи разследването не са направили това? 

- Това, което чухме, по никакъв начин не кореспондира с разбирането и с декларациите, които има, че в България се прави модерно разследване. 

- Не е ли логично да се направи извод, че те са прикривали тези данни и на какво може да се дължи това? 

- Задавам си въпроса и търся отговор. Колкото и да ми е дискомфортно да го кажа, аз се питам следното - ако тези двама души, за които говори Калин Георгиев, не бяха ги завели директно при Цветан Цветанов, прескачайки йерархията и самият Георгиев и Бойко Найденов, изобщо щеше ли да има разследване? 

Затова казвам, че разследването е постигнало резултати въпреки ръководителите му. Ценя изключително труда на редовите прокурори и полицаи. Зная отлично какъв е професионализмът им и от работата ми преди това, както и от случая, който имах. Не подлагам на никакво съмнение и решението на съда. 

Но ръководителите на това разследване, които е трябвало да го инициират, не са го направили и излиза, че разследването е стигнало до някакъв резултат, бил той задоволителен или не, въпреки тях. 

- Изводът ви е, че ако тези свидетели не са стигнали да Цветан Цветанов е възможно показанията им да са били неглижирани, както в случая с тези данни за парите. Но въпросът е защо не е имало последствия досега за тези ръководители на разследването? 

- Излиза, че редовите полицаи и прокурори във Велико Търново, залавяйки тези с източването на кредитните карти, познавайки ситуацията около отвличанията, са взели решение директно да заведат хората на най-високо ниво. Защото ако тръгнат по етапния ред, това може да бъде прикрито. Такива са изводите, колкото и дискомфортно да ми е да го кажа, заради публично известните ми отношения с Цветан Цветанов. В случая се налага обаче да го похваля и изтъкна заслугата му.

- Това се разбира действително по пътя на логическото мислене. Но прескачането на Бойко Найденов и Калин Георгиев не означава ли, че е имало съмнения и сред самите разследващи, че те са прикривали данни около разследването?

- От този диалог ние несъзнателно стигаме до този извод и това бяха и мотивите ми да кажа, че имам данни, което означава сурови факти, и като човек, който се чувства длъжен да алармира обществото за това, което знам заради тежестна на тези случаи с отвличанията, предпочетох да остана с притеснението, че ще отида на съд, отколкото да не изпълня дълга си и да замълча.

- Случи ли се нещо след разкритието, което направихте в Агенция ПИК за Бойко Найденов, разпитван ли сте, той викан ли е на разпит, завел ли е дело, както се закани?

-  Каквото е трябвало, съм го направил, включително в институциите. Никой да не се опитва да ме плаши с дело с цел да замълча. След като имам данни и съм решил, че това е брутално престъпление и ще дам своя принос това да бъде прекратено, няма да се притесня от когото и да било, каквито и заплахи да ми бъдат отправени. 

- Ще има ли развитие по случая след разкриването на тези факти от вас, ще има ли сега разследване по въпроса защо тези данни са били прикривани? 

- От това, което изнесоха в медиите двамата, лъха изключителен примитивизъм като начин на разследване. Те изпаднаха в грубо противоречие за това къде са отишли парите. Голямата цел и основната задача на всяко разследване, особено когато става дума за по-сериозни престъпления, каквито са отвличанията, е именно да се установи пътя на парите. 

Тези хора наистина трябва да бъдат извикани и да обяснят. Единият - къде точно на Витоша са парите, а другият - кои точно 30 човека са ги изхарчили.

- А не трябва ли и трето - да кажат защо досега не са разследвали това?

- В първия ни разговор знаете, че не си поставих за цел по никакъв начин да предизвикам скандал. Вие бяхте направили един силно негативен коментар за действията на МВР и аз приех да коментирам единствено, за да кажа, че съм на различно мнение, ценя професионализма на редовите служители и стигнахме в разговора и до тези заключения относно ръководителите. 

- Да очакваме ли поне сега прокуратурата да се задейства по тези скандални изводи, че някой е прикривал данни по разследването на такова тежко престъпление, каквото са отвличанията?

- Те сами признаха, че по време на разследването и преди това, е изтичала информация към разработваната група. Защо тогава не са сезирали компетентните органи, за да се стартира друго разследване и да се установи този теч на информация и виновните да понесат отговорността си. А не 7-8 години по-късно Калин Георгиев да констатира. 

- Не е ли било това отново в техните правомощия - както и разследването на пътя на парите, така и стартирането на проверка за теча на информация? 

- Това е изключително в техните правомощия. Дори Бойко Найденов казва, че е било прието, че той е най-надеждният и по тази причина слязъл от висотата на зам.- главен прокурор до ранга на водещ разпитите. Тогава да си понесе отговорността, че е имало изтичане на информация, която е ощетила в огромни размери жертвите. 

Сподели:
свързани новини
Напиши коментар »
(38)
1
Помачето си го връща на МВР и Калин Георгиев за разбития си " бизнес " и далавери ,докато беше държавен служител на заплата в ДАНС ! Добре направи Калин , че се махна от тази кашотина МВР .
2
Не беше ли точно Трактора посочван за "мозъка на наглите" и айде да си припомник къде отиде "доброволното "дарение на Ангел Бончев!
3
„Бойко Найденов ми носеше ракетата за тенис. Когато следствието преминаваше към прокуратурата аз бях много ценен човек за него”, твърди Петров за времето, в което бил съветник в ДАНС. По думите му, Найденов го е молил да убеждава главния прокурор Велчев в качествата му, което Петров правел „с чиста съвест”. А Трактора защо не каже колко близък е бил с бившия и настоящия главен прокурор, та от неговите ходатайства или омраза зависят съдбите на толкова хора - полицаи, следователи, съдии, прокурори, свидетели, някои от които не са между живите - Георги Петракиев Цветанов, Хари Арзуман и много други. Да каже той лично върна ли на Ангел Бончев парите от откупа на Камелѝия Бончева, какво става с делото Октопод в прочутия ..Спецсъд - останаха ли живи, инеуплашени и неотказали се свидетели. Вярно ли е, че е искал от Цв.Василев 30%от КТБ, вярно ли е , че е получил сградата на бул.Цар Борис 3, без да плати един лев, вярно ли е, че е събрал компромати срещу целия елит на държавата и с кого споделя тези компромати. В едно обаче е прав, делата успяват въпреки началниците в системата, ако не изтекат по давност.
4
Калин Георгиев и Бойко Найденов са били мозъците на групата! За тях са парите,те са покривали следи и са избирали каква информация да се заличи или разкрие в хода на разследването! Дори тези 4-ма дето лежат в затвора са помагачи най-долно ниво на изпълнение,те са пазили и били жертвите,друга група ги отвлича,а трета взима парите и ги трансферира...всичко е нямало как да стане без високо ниво и гръб,а те са били ем мозъка Калин и Бойко,ем излизат чисти,че уж разкриват случаите ем взимат парите гениална схема
5
СЕГА СТАВА ЯСНО КОЙ ОРЕ С ТРАКТОРА И КОЙ ПРИБИРА СУДЖУКА С КОМБАЙНА. .....И КОЙ НИ ...ТЕГЛИ ЕДНА МАЙНА. ......
6
ТОЗИ ЛЪЖЕ И НАСОЧВА В ГРЕШНА ПОСОКА...НЯКОЙ МУ Е ПОРЪЧАЛ ТАЗИ ЗАДАЧА!!!
7
Тоз ли е момчето? .... Добре ;) ...
8
Парите са заровени в Банкя под магнолията!
9
Планетата на маймуните и държавата на милиционерите.
10
Давай Алеко, кажи и другите
11
Не мога да ги убия щот ше ме набарат... Оправяйте се сами сте си виновни...
12
Този е болен....И много опасен!
13
Вярно е! , ....
14
СКОРО И ПЕТКО СЕРТОВ ЩЕ СЕ ПОЯВИ ПО МЕДИИТЕ ДА КАЖЕ ЧЕ КАЛИН ГЕОРГИЕВ И БОЙКО НАЙДЕНОВ СА ГО ОТВЛЕКЛИ!!! ВРЕМЕ Е ДА СЕ АКТИВИРАТ СМЕШНИЦИТЕ ЕКСПЕРТИ ТИХОМИР СТОЙЧЕВ И НИКОЛАЙ РАДУЛОВ РАЗБИРА СЕ....ХА ХА ХА
15
Има две възможности и причини-- 1. Някой не си е получил парите. и 2.Момчетата от Наглите, които са в панделата, не ги освободиха предсрочно. Ако им е обещано и е платено, пък не стана, сега могат и да се разприказват. Пък знаят! Ама от там е трудно и....айде интервютата, съшити с най-големите "бели конци". Грандиозна милиционерска операция. Язък..., Като всичко останало.
16
Има две възможности и причини-- 1. Някой не си е получил парите. и 2.Момчетата от Наглите, които са в панделата, не ги освободиха предсрочно. Ако им е обещано и е платено, пък не стана, сега могат и да се разприказват. Пък знаят! Ама от там е трудно и....айде интервютата, съшити с най-големите "бели конци". Грандиозна милиционерска операция. Язък..., Като всичко останало.
17
Бог да е с Вас, Алексей Петров! И с всички нормални хора в България! Дошло е време да разберем: Те - нас или ние - тях? Ето защо няма да споменавам, че е твърде опасна Вашата реч, опасна за Вас, за тях...още не се знае. Моментът е такъв, че ВЕЧЕ няма от какво и за какво да се страхуваме. А тези, които използват обиди и нападки срещу Вас са нещастни, комплексирани, страхливи и зависими "момченца". Бог да е с Вас! И с нас!
18
Разграбиха, земята, изсякоха гората, разграбиха фабрики и заводи а народа оставиха в кофите да рови. Тоз Герберски суджуклия намерил доходоносно направление, без много пот да прави пари за сметка на други крадци, но за радост бе изловен и извън парламента постановен. У нас си е голяма веселба: "Крадецът вика, дръжте крадеца а народецът и в ушите да се к@ еца". В това състояние на колапс и кражба , краля "Слънце" остава незаменим, от близо подкрепя го Цецо Крадецо, Мазното Лиле , Квачка Квачева все бивши, комсомолци, комунисти и отявлени крадци а народът все на дъното стои! Ирландската пастирка в Гърция се скри на Прокопиев айдука дудуци да върти. Въпрос голям пред нас стои, как Винету това позволява тортата в Гърция без него да се раздава? Малеййй, срам и позор, оповестете мистър Даун да вземе да се самосезира и тези мишки да екзекутира! "Професор " Божо от забвение се обажда и на Боко със заден се насажда, с лъжи, пертурбации и високопарни слова с ръце и нокти драпа към държавната софра! Винету от магистралите в политиката влезна и на президента Радев, заби як плесник зад врата. Иззе президентските пълномощия завчас и показа на всички кой е на власт. Сега да видиме Краднелия Сланинова, какво ще рече и каква посока ще даде на президентското си протеже!?! Предполагам всички си спомняте, които са учили разбира се законите за действията на силите и посоките, та така и тук, едни бандити са взели от други бандити, като са си платили на трети бандити да не ги закача главният бандит, но в крайна сметка народът плаща крайната сметка. Да ни е честито другарЕ . Поповете и те да не останат назад, фиктивен бизнес отвориха за да може да крадът! Миряните кучета ги яли, важното е парите да са дали, на поповете в джобовете да звънят а миряните да се чудят как за коричка хляб да заделят! Бандити навсякъде под път и над път, отроците готвят нас в плен да държат. Маргините преди време, Премиерът наш, чукаха по голямото му теме в другите държави мафия си имат а нашата мафия си има държава! Давай Трактор, ори и обръщай!
19
Така управляват гербавите некадърници, като започнеш от Ушавия шлифер Цвъки и стигнеш до тоя милиционер? Къде ги намира Тиквуня, сигурно им прави кастинг и си ги избира хем по-тъпи, хем по-грозни от него! Върнете Цв.Цв. Ушавия Шлифер, тогава ше има и апартаменти и пари и униформи, може и оръжието на престъплението да се намери??? Смях, срам, смях, срам, при тая хумористична гротеска и смешни резултати " професионалистите" от МВР, реват , като магаре на чужда нива за пари! Смешни милиционери, слаби резултати! Пазванта на Мето Илиенски е тук, къде е обаче, пазвантина на Тато? С едно отвличане не могат да се справят, контингента им е познат, убеден съм че всичко е свързано! Желание липсва! Давай Трактор, ори и обръщай!
20
Заяц и ти ще завършиш пътя не където трябва,ще стане както се получи със Дъртият заяц във тавата. За тези приказки от 1001 нощ това те очаква и не е нужно да ни изнасяш лекций не сме на Партиен семинар на Позитано,много По здрави от товарищ Гергов.!
21
а бе ще се размиришат-"гнилите ябълки"-и ще стане страшно и неочаквано
22
Цървули сте и такива ще си останете.България тръгна напред, защото сте натикани на кучето в ауспуха. Там и ще си останете, защото балъците, които гласуват за крадливата шайка от Позитано прогресивно намаляват!
23
БЪЛГАРИЯ Е ЕДНА ГОЛЯМА КОЧИНА ПЪЛНА СЪС СВИНЕ И ТЪПАНАРИ. ДЪРЖАВА БЕЗ ИДЕАЛИ. ПРОСТ НАРОД ОЛИЦЕТВОРЕНИЕ НА ЧАЛГАТА И ПАНАИРА
24
Мафията ГЕРБ!!!!!
25
но се питам защо ли не казва нищо лошо срещу комунистите, каква ли ще е причината
26
Смях на талази и потури ! Къде са парите...? Обичайните заподозрени станаха източник на кьорфишеци ...
27
ХАЙДЕ СЕГА ДА ВИДИМЕ ЦЕЦО МИСИРА. КАКВО ЩЕ ОДГОВОРИ НА НАРОДА. И ОНЯ С БРИЗЕНТОВАТА МУШАМА ПАК ЛИ ЩЕ СЕ. КАРА НА ХОРАТА. И ЩЕ ЛЪЖАТ ХОРАТА В ОЧИТЕ. ДА ГО АРЕСТУВАТ ЦВЪКО И СИГУРНО ЩЕ ПРОПЕЕ
28
трактор,трактор,но без дизел не върви.
29
Калин Георгиев е най-голямата издънка в историята на МВР!!!! Абсолютен профан и силно комплексиран некадърник!
30
пешо, аз съм комбайнер, а не трактор бре, и ако имаш проблем обади ми се на тел: 007
31
Много са го закъсали, щом пак опряха до тоя боклук!
32
Сергей Петрович,ти изненада Цветанов много приятно,в стремежа си да му се подмажеш.Той не се сеща за проявения "професионализъм", но ти си решил,че това е негово дело.Някак не ти отива, да целуваш ботуша който те е "ритал"
33
До умника от пост 20, аз не знам дали ще свърша в тавата, но ти вече си затънал в л@йната.
34
Пътя за спасението на България от КОМУНИЗМА е само един.Германския опит след ВСВ-ТОТАЛНА ДЕКОМУНИЗАЦИЯ на ОБЩЕСТВОТО и изхвърляне от всички видове власти на повече от 1,5 милиона комунистически бандита по род,произход,зависимости ,далавери и убииства и ТОТАЛНА НАЦИОНАЛИЗАЦИЯ НА ВСИЧКО ЗАГРАБЕНО от тях-ЕВРОСТАТ сочи повече от 200 милиарда долара.Това е пътя -иначе няма ШЕНГЕН.
35
ВМЕСТО ДА ОБВИНЯВА ИНФАНТИЛНИЯ ГЛ.СЕКРЕТАР И ПРОКУРОРА НАЙДЕНОВ ЗА ЛИПСАТА НА ПАРИТЕ ОТ ОТКУПИТЕ НЕ ПОПИТА ДЯСНАТА СИ РЪКА АНТОН ПЕТРОВ-ХАМСТЕРА, ОТ КЪДЕ СА НАМЕРЕНИТЕ В ТЯХ СТОЛЕВОВИ БАНКНОТИ ОПИСАНИ ПО НОМЕРА И ПЛАТЕНИ ЗА ОТКУП НА ЕДНО ОТВЛИЧАНИЯТА, НЕ ДА СЕ ПРАВИ НА ОБВИНИТЕЛ !!!
36
Явно тия двамата посочини са били чадърът и са прикривали пътя на парите и на престъпнниците! A постът номер 34 е пълен глупак..4
37
Алексей Петров явно е нервен, че вече има полицейска конкуренция в отвличанията и вече няма как да докопа и тоя кокал. Всички са в кюпа, кой преди, кой сега
38
НЕМОГА ДА РАЗБЕА ТЕЗИ ХОРА . ЕДНИ ВЯРВАТ НА АЛ . ПЕТРОВ / с документи / А НЕ ВЯРВАТ НА АН. ТОДОРОВ ./ С ДОКУМЕНТИ . ЯВНО КОЙ КАК МУ ОТЪРВА .
Вашето мнение
Код за сигурност:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
Кого предпочитате за кмет на София?
Общо гласували: 14037
архив

Не само в жената, но и у мъжа трябва да има загадка. А не веднага да питате – "Женен ли си, не си ли?!"

няма нови новини
Днес: 8
hot
най-четени новини в момента
сега
1264
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
ГОРЕЩО В ПИК TV: Пикантни разкрития за ВИП-разделите на годината - антидепресанти, секс и лесни пари разбили връзките на Божинов, Андреа и Софи Маринова - само в "Жълтите новини"
x
Заснеха праисторически акули на 400 метра дълбочина
x