Вход
София
Времето в София 2 o C

БОМБА В ПИК: БАНДАТА НА КОРНЕЛИЯ - БИВШИ ПОЛИЦАИ, АРЕСТАНТИ И ОСЪЖДАНИ ЗА КОРУПЦИЯ! Държат БСП за гушата, всички пари и документи на "Позитано"

БОМБА В ПИК: БАНДАТА НА КОРНЕЛИЯ - БИВШИ ПОЛИЦАИ, АРЕСТАНТИ И ОСЪЖДАНИ ЗА КОРУПЦИЯ! Държат БСП за гушата, всички пари и документи на "Позитано"

на 08.11.2018
157508
49
БОМБА В ПИК: БАНДАТА НА КОРНЕЛИЯ - БИВШИ ПОЛИЦАИ, АРЕСТАНТИ И ОСЪЖДАНИ ЗА КОРУПЦИЯ! Държат БСП за гушата, всички пари и документи на "Позитано"
08.11.2018
49
157508

Корнелия Нинова е назначила шоково на възлови длъжности в апарата на БСП бивши ченгета, осъждани за злоупотреби и корупция, алармират пред ПИК изумени социалисти.

6-има души, заели ключови позиции на „Позитано” 20, държат под контрол цялата дейност и кадрите на социалистическата партия, а и всички лични данни на членската маса, както и финансите ѝ. Те са назначени в пълен разрез с устава на БСП, но за сметка на това са бивши служители на МВР или някогашни провинциални величия, влизали в челни сблъсъци със закона. И даже осъждани!

Парадоксално, но шефката на отдел „Кадри” на Националния съвет на БСП не е била член на столетницата, когато лидерката я назначава на възловия пост. Решението Ели Спасова да заеме длъжността не е взето на заседание на Изпълнителното бюро в тотален разрез с устава.

За сметка на това дамата има богата МВР-биография и е свързана с Нинова с дългогодишно семейно приятелство. Спасова е работила в отдел „Икономическа полиция” на 1-во РПУ, била е и кадровик в 4-о РПУ в екипа на Росен Стойнов, който се прочу покрай това, че през 2002 г. бе задържан за корупция.

Спасова катапултира и в 6-о РПУ, където временно изпълнява длъжността началник. Напуска системата като зам.-началник.

На „Позитано” 20 се озовава през 2017 г. Смятана е за Сивия кардинал в червената централа, тъй като е напълнила администрацията с бивши полицаи - нейни лични приятели. Спасова отговаря за защитата на личните данни, като събира и картотекира цялата членска маса на БСП, пише правилниците на вътрешния ред и сигурност на Националния съвет, за трудовите взаимоотношения, за кадровата политика.

В ДЕСЕТКАТА: Главчев посече БСП и разкри врътките на Корнелия Нинова с кворума

В ДЕСЕТКАТА: Главчев посече БСП и разкри врътките на Корнелия Нинова с кворума

Бившият шеф на парламента разкри врътките на БСП и...

на 07.11.2018

От 6-о РПУ е и Бисер Велков, назначен отново без решение на Изпълнителното бюро и без да е член на БСП за шеф на отдел „Деловодство” на Националния съвет на партията.

Велков е бил шеф на въпросното 6-о РПУ, откъдето е освободен за несправяне с работата и изпратен в Перник, където тази пролет се пенсионира. В неговите ръце са всички документи на столетницата – договорте, както и кадровия и финансовия архив.

Велков определя оформянето на решенията на Изпълнителното бюро и на Националния съвет на БСП, провеждането на заседанията им, преброяването на гласовете при гласуване, както и квесторите по време на вот.

Братът на Велков пък се заема с охраната на „Позитано” 20!

Велков заедно със Спасова и още две техни протежета – Александър Нейчев и Йордан Татарски, пишат всички правилници за труда, дисциплината, вътрешния ред и сигурността на сградата на "Позитано". Разпореждат се и с целия автопарк на БСП - от картотекирането и договорите за лицензии, до покупките и продажбите на коли, свалянето им от отчет в КАТ или предаването им за скрап.

В техни ръце е цялата база данни за недвижимите имоти на БСП. В момента изработват карта на всички клубове на столетницата в страната, дадени ѝ от държавата под наем, с детайлни подробности за квадратурата, договорите им за наем, адресите и личните данни на хората, които са назначени в тях.

На длъжността директор „Труд и работна заплата” на „Позитано” 20, благодарение на Ели Спасова, катапултира и още един пенсионер от МВР – вече споменатият Росен Стойнов, който е бил шеф на отдел „Човешки ресурси” в 4-о РПУ. Точно като такъв е арестуван с белязани пари за рекет на бизнесмени, от които събирал такса „спокойствие” в размер на 1000 - 2000 лева на човек.

Сега в неговите ръце е целият архив на БСП от 30 години насам с пълните трудови досиета на всички служители в София и страната. Той пише гражданските и трудовите договори, налага наказанията, назначава  уволнява и подменя партийната администрация в цялата страна.

Другият лично назначен от Нинова без решение на Изпълнителното бюро за неин личен съветник в кабинета ѝ е Йордан Татарски. Той отговаря за административната реформа в партията, провеждана от противоуставно назначените от Нинова посочени протежета. Ето какво пише самият Татарски по този повод във фейсбук:

„Отговорността е голяма, защото:

1. Работата в партийния апарат на столетницата е тънко и деликатно дело, а мен хич не ме бива по тънките и деликатни работи;

2. Там, където има революционен дух, там има и яростна съпротива, която трябва да преодолея без сътресения.

Безсънните нощи са неизбежни, защото:

За кратко време трябва да подготвя и въведа административната реформа в партията;

Винаги преживявам безсмислената съпротива срещу необходимата и неизбежната реформа.

Но, ще дойде деня и апарата на БСП ще разбере ползите от реформата, и тогава ще настъпи взаимното удовлетворение. И то, няма да е за първи път на мен, селянчето от Кочериново, отгледано и възпитано в трудолюбиво и предано работническо семейство, и направило успешна кариера без вуйчо владика!”

Владиците покрай Татарски обаче са много, както сочат архивите. Като се почне от разни герои от мутренскте времена, известни като Гуньо, Лисицата и Дебелия, мине се през покойните вече братя Васил и Георги Илиеви и се свърши с бившия президент Росен Плевнелиев, при когото пребивава като шеф на кабинета му, докато е министър на регионалното развитие. В момента пък може да бъде проследено участието на Татарски в над 20 фирми.

Началник на цялото направление за административна, финансова, стопанско-правна, деловодна и счетоводна дейност е бившият зам.-кмет на Неделино Александър Нейчев, осъден за присвояване на общински средства от смолянския съд.

Същият този човек вече осми месец ръководи ремонта на цялата сграда на „Позитано” 20, макар Изпълнителното бюро да не е взимало решение за това, нито за финансирането на такива дейности, както повелява червеният устав. Осъденият Нейчев е и съветник на червения депутат Димитър Данев.

Че Нинова се саморазправя с всички в партията, които не харесват едноличното ѝ управление, вече е общоизвестен факт. Че тя сама е почукала на вратата на червената централа, за да стане член на БСП, след като е била синя приватизаторка по времето на Иван Костов, също е общоизвестен факт.

Но досега не се знаеше кой е тайният вдъхновител на деструктивната ѝ деятелност спрямо социалистическата партия.

След тази серия назначение в разрез с устава на столетницата, без решение на Изпълнителното бюро и на възловите постове в централата на БСП, където архивите, личните досиета и данни на всички социалисти, както и на самата партия и нейните финанси се озовават в ръцете на бивши куки, вече е ясно кой е политическият орисник на Корнелия Нинова на лидерския пост в БСП и всъщност на ликвидирането на столетницата.

Йордан Татарски

Александър Нейчев

Бисер Велков и Ели Спасова (в кръгчетата)

Сподели:
свързани новини
ГОРЕЩА НОВИНА: Прокуратурата отряза хората на Корнелия Нинова за концесията на летище София (ДОКУМЕНТ) ГОРЕЩА НОВИНА: Прокуратурата отряза хората на Корнелия Нинова за концесията на летище София (ДОКУМЕНТ)
Прокуратурата прекрати преписката по жалба на БСП и група...
на 07.11.2018
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
Сюжетът “Борисов с къща и любовница в Барселона” e:
Общо гласували: 6140
архив

Две жени си разговаряли и едната попитала:
- Какво ти подари мъжът ти за рождения ден?
Жената отговорила:
- Виждаш ли онова сребристо ферари пред нас?
- Да!
- Същият цвят тенджера.

няма нови новини
Днес: 272
hot
най-четени новини в момента
сега
2961
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
ПЪРВО В ПИК TV: Превозвачите категорични пред Нанков: Протестите не са наши, не участваме в политически акции (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
x
Вижте тези няколко любопитни факта за размера на мъжкия член
x