БОМБА В ПИК: БСП с яростна позиция срещу Кирил Петков! Коалицията се тресе заради АЕЦ "Белене"

Акценти

БОМБА В ПИК: БСП с яростна позиция срещу Кирил Петков! Коалицията се тресе заради АЕЦ "Белене"

92508
на 16.02.2022
БОМБА В ПИК: БСП с яростна позиция срещу Кирил Петков! Коалицията се тресе заради АЕЦ Белене
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Изпълнителното бюро на БСП рано тази сутрин излезе с позиция по повод неколкократните публичните изяви на Кирил Петков относно изграждането на АЕЦ „Белене“. Социалистите призоваха коалиционни си партньори да се придържат стриктно към текста на подписаното помежду им споразумение.

препоръчано

„Изхождайки от подписаното Споразумение за съвместно управление на Република България в периода 2021-2025 г. в частта „Енергетика“, заявяваме следното: БСП се придържа стриктно към текста на Споразумението. Необходимостта от изграждане на нови ядрени мощности, уточняването на типа на реакторите и площадките, да се прецени след независим експертен анализ, който да е публичен и на база икономическа целесъобразност, най-ниска цена и време за изграждане. Този текст не изключва и изграждането на АЕЦ „Белене“. Призоваваме коалиционните партньори да се придържат към подписаното споразумение“, пишат от Изпълнителното бюро.

В една от последните изяви по темата Кирил Петков даде да се разбере, че няма да се строи „Белене“, а ще се мисли за нови реактори в АЕЦ „Козлодуй“.

Пред бТВ той нарече проекта „локва“ и обясни, че „Мариците“ ще бъдат запазени. 

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за първия учебен ден (понеделник): Раците рискуват да загубят пари, съсед устройва сутрешен скандал за Девата, Везните да не пътуват САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за първия учебен ден (понеделник): Раците рискуват да загубят пари, съсед устройва сутрешен скандал за Девата, Везните да не пътуват
ПИК TV x
Нидал Алгафари с радикална идея пред ПИК TV: Започваме най-скандалната кампания в България. Наложително е да... (ВИДЕО) Нидал Алгафари с радикална идея пред ПИК TV: Започваме най-скандалната кампания в България. Наложително е да... (ВИДЕО)
ново
Днес: 123
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК