БОМБА В ПИК: Васил Божков се укрива в бърлога за 7 млн. лева в Дубай. От ваната в банята си обвиняемият бос вижда целия Персийски залив (СНИМКИ)

БЪЛГАРИЯ ДНЕС

БОМБА В ПИК: Васил Божков се укрива в бърлога за 7 млн. лева в Дубай. От ваната в банята си обвиняемият бос вижда целия Персийски залив (СНИМКИ)

417182
на 11.06.2020
БОМБА В ПИК: Васил Божков се укрива в бърлога за 7 млн. лева в Дубай. От ваната в банята си обвиняемият бос вижда целия Персийски залив (СНИМКИ)
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Обвиняемия за 18 престъпления хазартен бос Васил Божков си живее не по-лошо от емир в Дубай, където се укрива от родното правосъдие. Вече 4 месеца и половина станаха, откакто бе обявен за международно издирване, но вместо между четирите стени в килията на "Майор Векилски", на територията на емирствата луксозният беглец е "арестант" в 5-звездния пентхаус на румънските си авери - милионерите Джовани и Джиджи Бекали.

препоръчано

Дубайската бърлога на 63-годишния олигарх се намира в построения преди три години небостъргач "Адрес Булевард". Мястото е предпочитано от най-богатите хора на планетата. Докато жена му Елена Динева все още е в ареста, а любовницата му Лилана се измъкна от мизерията му преди дни, на разположението на богаташа са СПА-център и цели 3 басейна с невероятна гледка към Бурж Халифа и центъра на Дубай.

Небостъргачът предлага както настаняване на хотелски начала, така и апартаменти и пенхауси за закупуване.  Цените на пентхаусите започва от 10 милиона емирски дирхама и достигат 15 милиона. Или в български лев - от 5 до 7 милиона лева.

По отношение на интериора, "пещерата" на Али Баба, която е собственост на румънската фамилия Бекали от три години чрез специално създадена офшорна компания, не се отличава от останалите петхауси. Тъй като те се предлагат на потенциалните собственици до ключ, а обзавеждането им е идентично, показа справка на ПИК в няколко сайта за луксозни недвижимости, предлагащи за продан пентхауси в "Адрес Булевард".

Бърлогата на олигарха вклюва настилки от мрамор и дърво, като обзавеждане е предимно в бяло. Основното помещение е голям хол, прилежащ към трапезарията, в който могат да се настанят до 10 души. Кухнята с мраморна настилка е снабдена със страхотни бели мебели и интегрирани уреди от неръждаема стомана, докато баните са изцяло в мрамор. Прозорците са френски - от пода до тавана.

Пентхаусът на Божков разполага с 4 спални, като всяка е със собствена баня. Основната спалня, която най-вероятно е завладял олигархът, е с панорамна гледка към Дубай. А в банята към нея точно пред прозореца е монтирана свободно стояща вана, от която беглецът Али Баба се наслаждава на дубайския пейзаж. 

В същото време правосъдното министерство у нас продължава да чака отговор на искането си за екстрадацията на Васил Божков от Обединените арабски емирства. Документите, преведени на арабски, бяха изпратени в българското посолство в Абу Даби още на 15 февруари. Следващите действия са изцяло от компетентност на властите на ОАЕ, които на този етап по всичко личи, че не си дават зор в отпращането на бизнесмена, обвинен за ръководене на ОПГ, търговия с влияние, за държане и отчуждаване на културни ценности, за неплащане на стотици милиони такси от хазарт, принуди и какво ли още не...

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за неделя - Близнаците да внимават с думите, Девите да отложат деловите срещи САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за неделя - Близнаците да внимават с думите, Девите да отложат деловите срещи
ПИК TV x
ГОРЕЩО В ПИК TV! ГЕРБ с унищожителна критика на кмета на София: Васко бре, чети и не лъжи (ВИДЕО) ГОРЕЩО В ПИК TV! ГЕРБ с унищожителна критика на кмета на София: Васко бре, чети и не лъжи (ВИДЕО)
ново
Днес: 82
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК